Kwèkfestijn cd Carnaval in Oeteldonk deel 30 gepresenteerd

DEN BOSCH – Vrijdag 19 december is Carnaval in Oeteldonk deel 30 gepresenteerd. Peer vaan den Muggenheuvel reikte het eerste exemplaar uit. Op de cd staat de winnaar van het 56e Kwèkfestijn, Attenooije, met de overige finalisten.

De cd werd gepresenteerd in café D’ n Burger, feestcafé Lalalaa en café De Smidse. Rondom de presentatie waren optredens van onder anderen Attenooije.

GLOW Eindhoven? Nee, GLOW Den Bosch!

DEN BOSCH – Ieder jaar trekken duizenden liefhebbers van lichtkunst en lichtsculpturen naar Eindhoven voor GLOW! Maar wie goed rondkijkt in Den Bosch, ziet dat we in een permanente ‘glow’ leven. Onderstaande sculpturen en verlichtingen zijn onder anderen te zien.

Bij Fletcher Hotel ‘s-Hertogenbosch groeien lichtgevende paddestoelen
GLOW Den Bosch | Fletcher Hotel in Den Bosch (foto: Martijn de Bie)

Het Provinciehuis aan de Pettelaarse plas
GLOW Den Bosch | Provinciehuis in Den Bosch (foto: Martijn de Bie)
Verder lezen

Jordy Thomassen tot zomer 2016 bij FC Den Bosch

DEN BOSCH – Jordy Thomassen (21) uit Den Bosch zal tot de zomer van 2016 bij FC Den Bosch blijven. Er is in het contract met de aanvaller een optie voor nog eens twee seizoenen op genomen.

Manager Voetbalzaken Fred van der Hoorn over het openbreken van de overeenkomst met Jordy Thomassen: “Jordy is een talentvolle, technisch vaardige aanvaller die zich nog dagelijks ontwikkelt. Hij is enorm gretig, werkt hard en wil als jongen van de stad samen met FC Den Bosch stappen gaan maken. Wij willen zijn inzet en progressie belonen met deze contractverlenging en kijken er als technisch kader naar uit om ook de komende jaren met hem aan de slag te gaan!”

Jordy Thomassen is op 15 april 1993 geboren in ’s-Hertogenbosch. Als kind van de club doorliep hij de jeugdopleiding van FC Den Bosch, met een tussentijdse onderbreking bij buurman BVV. Thomassen maakte in het seizoen 2012-2013 zijn debuut in de Bossche hoofdmacht en kwam tot op heden tot 37 competitieoptredens, waarin hij vier maal wist te scoren.

Voorlopige uitslag verkiezingen Den Bosch: D66 wint

D66, VVD, Bosch Belang, CDA en Rosmalens Belang eindigden woensdagavond bij de gemeenteraadsverkiezingen bovenaan de lijst. Volgens de voorlopige uitslag hebben zij allen vijf zetels. Van deze vijf haalde D66 met 12,9 procent de meeste stemmen binnen. Daarmee is het voor het eerst de winnaar in de Den Bosch. OPA eindigde met lege handen.

Verder lezen

Stemmen op bijzondere plek: stadhuis van Den Bosch

In Den Bosch werd woensdag 19 november gestemd voor de gemeenteraad. Naast de gebruikelijke stembureaus waren er deze verkiezing enkele bijzondere locaties ingericht. Zo kon in het stadhuis en het museum SM’S worden gestemd tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Het stemmen werd gedaan met een rood potlood, maar er zullen inmiddels wat mensen rondlopen met een blauwe vingertop. De gemeente vroeg stemmers een selfie te maken met een blauwe ‘stemvinger’. Daarvoor stond bij de stemruimte een inktpotje.

IMG_6393.JPG

IMG_6391.JPG

IMG_6394.JPG

IMG_6392.JPG

IMG_6389.JPG

IMG_6390.JPG

IMG_6396.JPG

Het stadhuis kreeg ook landelijke aandacht. RTL-journalist Frits Wester stond al vroeg in de ontvangsthal van het stadhuis.

IMG_6395.JPG

FC Den Bosch, Radar en Gemeente Den Bosch lanceren PowerKicks

Op vrijdag 21 november wordt voorafgaand aan de wedstrijd FC Den Bosch – MVV Maastricht in het stadion een spandoek onthuld van het project PowerKicks; voetbalclinics voor gelijke behandeling, homo-acceptatie en tegen discriminatie. Kinderen van basisschool ’t Ven uit Rosmalen zullen het spandoek samen met Marc Latupeirissa (commissaris FC Den Bosch), Jochen Dekker (Stichting RADAR) en Corniel Groenen (Hoofd van Sport & Recreatie Gemeente ’s-Hertogenbosch) onthullen. Verder lezen

Diezepiezers wint Brabants Dagbladprijs op Kwekfestijn 2014

Vanochtend kreeg ik de glimlach niet van mijn gezicht. Het is echt waar: de prijs voor mijn club K.G. De Diezepiezers op het Kwèkfestijn is binnen!

We eindigde met ons nummer Gij, Oeteldonksche Ster op het randje van de top 40, maar het winnen van de Brabants Dagbladprijs was een hoogtepunt. Een erkenning voor ons harde werken en oefenen. Met name voor de zangers Fons en Gerben, de dames van de presentatie, alle leden tijdens het optreden en als laatste Suzanne en ik voor het schrijven.

IMG_6257-0.JPG