Elvis Kabashi derde ‘Primavera’ van Juventus bij FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft de selectie versterkt met Elvis Kabashi (20). Hij is het derde talent van de Italiaanse kampioen Juventus, dat wordt uitgeleend aan FC Den Bosch. De Albanese jeugdinternational, tevens in het bezit van een Italiaans paspoort, zal in ieder geval dit lopende seizoen voor FC Den Bosch uitkomen.

De linksbenige Kabashi kan zowel op het middenveld als in het centrum van de verdediging uit de voeten. Manager Voetbalzaken Fred van der Hoorn: “Na het recente vertrek van Hasan Kiliç naar het Turkse Samsunspor was er de behoefte om de selectie uit te breiden. Elvis Kabashi hebben we in Italië zien spelen, zowel op het middenveld als in het centrum van de verdediging. Met zijn specifieke kwaliteiten kan hij een goede versterking van de selectie zijn. We zijn zeer verheugd dat Elvis, Juventus en zijn zaakwaarnemer gezamenlijk de voorkeur hebben gegeven aan een overgang naar FC Den Bosch. Zijn komst toont opnieuw aan dat Juventus veel vertrouwen heeft in de mogelijkheden die deze talenten bij ons krijgen.”

FC Den Bosch hoopt met deze selectie een heel mooi seizoen te realiseren en gaat er daarbij vanuit de spelersgroep intact te kunnen houden.

De komst van Elvis Kabashi, die zich op zeer korte termijn zal aansluiten bij de ploeg van trainer/coach Ruud Kaiser, vloeit voort uit de reeds bestaande samenwerking tussen FC Den Bosch en Juventus. Elvis Kabashi komt uit hetzelfde opleidingsteam van Juventus, de ‘Primavera’, waarvoor in het afgelopen seizoen ook Edoardo Ceria en Filippo Penna uitkwamen. Beiden werden al begin vorige maand door Juventus uitgeleend aan FC Den Bosch. Ceria en Penna bevalt het beiden zo goed bij hun nieuwe club dat ook zij Elvis Kabashi stimuleerden tot een overgang naar FC Den Bosch.

5 oktober: Prinsjesdag in Den Bosch tijdens 11x11plus11

Op zondag 5 oktober vindt Prinsjesdag plaats: de receptie waar Oeteldonk de verenigingen en Carnavalsrijken van buiten Oeteldonk zal ontvangen in de magistrale Oeteldonkse Kathedraal. Uiteraard zullen de Minister-President en Peer vaan den Muggenheuvel hierbij aanwezig zijn. Ook jij kunt opbde carnavaleske Prinsjesdag aanschuiven.

De vereniging ‘Oeteldonksche Club van 1882’ bestaat echter niet alleen uit bestuur en protocol, maar wordt vooral gevormd door de duizenden leden. Daarom wil de organisatie van 11×11+11 alle leden uitnodigen om tijdens deze receptie ‘aan te zitten’.

Het maakt niet uit wie je bent of wat je doet. Iedereen is welkom: muzikant, bouwer, Boerenparrelementslid, Lid van de Raad van State, vrijwilliger, maar vooral ook de ‘gewone’ Oeteldonker die lid is van de Oeteldonksche Club.

Podium
Je komt te zitten op het podium, waarschijnlijk achter een lange tafel. Van half 2 tot half 6 is een lange zit, daarom zal de organisatie je, wanneer je je aanmeldt, indelen op een gedeelte van deze middag. Wil je graag ‘aanzitten’ bij deze receptie? Meld je dan aan door een mail te sturen naar prinsjesdag@11x11plus11.nl onder vermelding van:

- Het lidmaatschapsnummer op je pasje
- E-mailadres
- Telefoonnummer

Begin september krijg je nader bericht over het verloop van deze middag.

Meer informatie? Stuur dan een mail naar prinsjesdag@11x11plus11.nl.

Bron: Miraokuls Speltaokul

Filmpje: Over het Bossche Broek met een drone

Condoleanceregister in stadhuis Den Bosch voor slachtoffers vliegtuigramp Oekraïne

Vanaf zaterdag 19 juli 11.00 uur is in het stadhuis van ’s-Hertogenbosch en in Perron 3 in Rosmalen een condoleanceregister, dat getekend kan worden ter nagedachtenis van alle slachtoffers van de vliegtuigramp met vlucht MH17 in Oekraïne.

Om 11.00 uur tekent loco-burgemeester Hoskam het register in het stadhuis. In Perron 3 zal fractievoorzitter Jos van Son van Rosmalens Belang namens de gemeenteraad het register tekenen.

Beide condoleanceregisters kunnen op zaterdag getekend worden tussen 11.00 en 16.00 uur. Van maandag tot en met vrijdag zijn de registers te tekenen van 9.00 tot 17.00 uur. Zondag zijn beide locaties gesloten.

Bron: Facebook gemeente Den Bosch

Bossche Bubbels bier en Roze Bossche Bubbels in Jheronimus Bosch stijl

Bossche Bubbels brengt een eerbetoon aan de de bekendste kunstenaar van Den Bosch: Jheronimus Bosch. Ter ere van het Bosch jaar in 2016 zijn de etiketten van Bossche Bubbels Tripel en de Roze Bossche Bubbels veranderd.

De etiketten zijn in de gedachtegang van de beroemde kunstschilder, waarvan in 2016 de 500e sterfdag wordt herdacht. Het bier en de mousserende wijn hebben een eigentijdse Jheronimus Bosch uit deze tijd gekregen. Beide dranken komen uit de serie ‘Dat gaat naar Den Bosch toe‘.

Het bier en de rosé zijn verkrijgbaar bij:
De Stadsslijterij
Visstraat 10
Den Bosch