Herdenking 70 jaar bevrijding Den Bosch begonnen met première film Voor altijd Buren

De herdenking van 70 jaar bevrijding van Den Bosch is donderdagavond op de Markt begonnen met het vertonen van beelden uit de oorlog, na de oorlog en de première van de korte film Voor altijd Buren. Dit alles in de aanwezigheid van enkele veteranen uit Wales.

Om halfacht werd door genodigden en publiek plaats genomen in het geïmproviseerde ‘openluchttheater’ op de Markt, voor café In de kleine Werelrt. De eerste rij was gereserveerd voor onder andere veteranen. Jan de Wit van de gemeente sprak de avond aan elkaar en gaf commentaar bij de beelden uit onder andere 1944. De beelden werden op andere momenten begeleid door de Koninklijke Harmonie.
Verder lezen

Programma 11-11-14 carnaval in Den Bosch – Oeteldonk

DEN BOSCH – Het officiële programma voor 11/11 op dinsdag 11 november 2014 is bekend.

Net als de voorgaande jaren begint het programma ‘s morgens om 11.11 op de Parade, waar Peer vaan den Muggenheuvel het seizoen opent. Op dat moment speelt het carillon van de Sint-Jan het Oeteldonksch Volkslied. Daarna volgt een dagvullend programma met onder andere een estafette bij een aantal deelnemende horecagelegenheden. Verder lezen

FC Den Bosch gaat samenwerken met Trainmore Den Bosch

FC Den Bosch en TrainMore Den Bosch hebben onlangs de handtekeningen gezet onder een sportief samenwerkingsverband voor seizoen 2014-2015. Het onder de zuidtribune gevestigde fitnesscentrum is per heden toegetreden als Businesspartner en bordreclamesponsor van de club, terwijl de selectiespelers van FC Den Bosch onder meer één keer per maand klassikaal bij TrainMore gaan trainen en daarnaast de mogelijkheid krijgen om er op individuele basis te sporten.
Verder lezen

Fred van der Hoorn assistent-trainer FC Den Bosch

DEN BOSCH – Vanaf vandaag zal Fred van der Hoorn, naast zijn werk als manager voetbalzaken, ook een rol vervullen binnen de technische staf van het eerste elftal. Van der Hoorn zal als assistent-trainer in het team van trainer/coach Ruud Kaiser vooral verantwoordelijk zijn voor de begeleiding van de verdedigers.

Kaiser was op zoek naar een versterking van zijn team en initieerde de gesprekken met Van der Hoorn. De uitbreiding is praktisch, maar voelt ook goed volgens Kaiser. “Op deze manier kunnen we de groep meer bieden. Fred heeft veel voetbalkennis en kent de spelers goed. Zijn ervaring als verdediger komt goed van pas en met zijn persoonlijkheid is hij een aanwinst voor de technische staf.”

De vacature die was ontstaan wordt op deze manier intern ingevuld. “Als club met een klein budget moet je soms pragmatisch en inventief zijn. Wij waren al even op zoek naar een versterking voor de technische staf. Van der Hoorn heeft de ervaring en expertise in huis en hij kent het team goed”, aldus Marc Latupeirissa namens de Raad van Commissarissen.

Fred van der Hoorn (1963) was het grootste deel van zijn spelersloopbaan actief voor FC Den Bosch. Tussendoor kwam hij uit voor het Schotse Dundee United en het Belgische Eendracht Aalst. Na zijn afscheid als speler in 2002 werd hij verantwoordelijk voor technische zaken bij FC Den Bosch.