Den Bosch Topsportgemeente van Nederland 2012

Den Bosch Nieuws

DEN BOSCH – Den Bosch is uitgeroepen tot Topsportgemeente van Nederland 2012. Den Bosch had vorig jaar de beste topsportprestaties, zo meldt Omroep Brabant. Er werd gemeten over 41 landelijke sportcompetities en gerelateerd aan het aantal inwoners.

In 2012 werden behoorlijk wat successen geboekt. Basketbalploeg EiffelTowers werd kampioen en de hockeysters van Den Bosch wonnen de landstitel. Ook de prestatie van voetbalclub FC Den Bosch telt mee. Tot in de nacompetitie werd gestreden. In de eindstrijd sneuvelde FC Den Bosch tegen Willem II.

Prestaties
Er zijn nog meer topprestaties in Den Bosch geleverd, zoals bij rugbyteam The Dukes, softbalploeg Gryphons en de voetballers van OJC Rosmalen. Ook de schaakclub HMC Calder en driebanders Post Luchtkanalen kwamen goed voor de dag.

Sportwethouder Huib den Olden is blij met de beloning voor de prestaties: “Dit is het resultaat van de jarenlange investering om topsport aan breedtesport te verbinden.” Den Bosch mocht zich overigens al een keer eerder Topsportgemeente noemen. In 2007 ging de titel ook al naar de Bosschenaren.

Genomineerden

De andere genomineerde gemeenten waren Edam-Volendam, Landsmeer, Laren en Zwolle. De verkiezing wordt jaarlijks gehouden door het sporteconomisch adviesbureau Sport2B, in samenwerking met Arko Sports Media.

 

 

 

| Aangepast: 14 februari 2013 - 20:59
Delen:
Deel Den Bosch Topsportgemeente van Nederland 2012 naar Google+