Wim Brouwers wint de Oeteldonkse Kletsavonden 2016

Den Bosch Nieuws

Wim Brouwers als Oeteldonksche Staat (foto: Martijn de Bie)
DEN BOSCH – Wim Brouwers heeft de 41e editie van de Oeteldonkse Kletsavonden 2016 in de stallen van Café De Smidse gewonnen. Met zijn klets als lid van de ‘Oeteldonksche Staat’ (O.S.) sleepte hij de titel en de Kletsmajoetel in de wacht.

Brouwers kwam de eerste avond in actie. Hij kreeg de volle stallen het beste op zijn hand. De prijs werd traditioneel uitgereikt door Peer vaan den Muggenheuvel. “Ik dacht even ‘hij begeeft zich op het randje’, maar je bleef net binnen de randjes.”

Oproep
In het dankwoord riep Brouwers de Oeteldonkers op om ook eens het podium te betreden en met een klets een gooi te doen naar de titel. “Er zijn ongetwijfeld mensen hier die wel eens mee zouden willen doen. Praat een keer met Monique (Gloudemans) of Hans (Tervoort) en ga hier staan. Er is geen mooiere club dan de Kletsmajoetel.”

Wim Brouwers deed al vaker mee aan de befaamde wedstrijd, waar politiek en het Bossche leven op een kolderieke toon besproken wordt. Brouwers won al eerder en mag zich opnieuw een jaar lang de beste kletser van Oeteldonk noemen.

Wim Brouwers als Oeteldonksche Staat (foto: Annika D.)

| Aangepast: 4 februari 2016 - 00:24
Delen:
Deel Wim Brouwers wint de Oeteldonkse Kletsavonden 2016 naar Google+