4e Etappe Boels Rental Ladies Tour naar Den Bosch

Den Bosch Nieuws

DEN BOSCH – De vierde etappe van de Boels Rental Ladies Tour wordt 2 september in Den Bosch verreden. Het internationale vrouwenpeloton zal een etappe over 110,8 kilometer afleggen. De start en finish is gesitueerd in het Paleiskwartier.

Er wordt gestart op de Onderwijsboulevard in het Paleiskwartier, vier kilometer later is Den Bosch al verlaten en bevindt het peloton zich in nationaal park De Loonse en Drunense Duinen. De rensters krijgen vervolgens twee ronden van vijftig kilometer voor geschoteld door de plaatsen Vlijmen, Bokhoven, Hedikhuizen, Elshout en Drunen. Er is bewust gekozen voor een etappe door het poldergebied, zodat bij voldoende wind waaiervorming kan ontstaan.

De organisatie van de Boels Rental Ladies Tour zegt op de website blij te zijn dat de gemeente ‘s-Hertogenbosch en het Paleiskwartier de etappe mogelijk maken. “Met de etappe in ‘s-Hertogenbosch hebben we een etappe in de provinciehoofdstad van Noord-Brabant, een provincie waar de wielersport zeer populair is en onze wedstrijd dan ook traditiegetrouw al veel aankomsten kende. De veelzijdigheid van de provincie hebben we daardoor leren kennen, maar wielerstad ‘s-Hertogenbosch geeft daar weer een extra en nieuwe dimensie aan”.

Aangepast: 9 augustus 2016 - 11:22
Delen:
Deel 4e Etappe Boels Rental Ladies Tour naar Den Bosch naar Google+