D66: aan de slag met aanpak verkeer én reuring Paleiskwartier!

Den Bosch Nieuws

Den Bosch – Uit gesprekken met bewoners in het Paleiskwartier blijkt dat de beloofde aanpak vanuit de gemeente om iets te doen aan de toenemende verkeersoverlast in het Paleiskwartier op zich laat wachten. Daarnaast is het stil rondom de komst van een bioscoop en hotel in het Paleiskwartier en blijkt dat een grote Italiaanse foodketen dreigt niet te komen omdat de terrasvergunning niet verleend wordt. Alle reden voor D66 om het college hierover vragen te stellen.

“Het Paleiskwartier is een belangrijk visitekaartje waarmee ’s-Hertogenbosch laat zien meer te zijn dan alleen een prachtige historische stad. Voor D66 is meer reuring en beleving in het Paleiskwartier dan ook een belangrijk speerpunt” aldus raadslid René van den Kerkhof. D66 is dan ook benieuwd naar de stand van zaken rondom de vestiging van een bioscoop en hotel in het Paleiskwartier. Daarnaast blijkt dat het college mogelijk tegen het verlenen van een vergunning voor een groot terras is voor een foodketen in het Paleiskwartier. Wat D66 betreft horen grote terrassen in het nieuwe bruisende hart van het Paleiskwartier. “Ik kan me niet voorstellen dat het college een vergunning niet verleent en het Paleiskwartier daardoor een grote publiekstrekker misloopt”.

Aanpak verkeersoverlast
Het college kondigde in maart van dit jaar aan te komen met verschillende verkeersmaatregelen om de toenemende verkeersdrukte in het Paleiskwartier aan te pakken. Het college bestempelde deze maatregelen zelf als ‘laaghangend fruit’. “Het is opvallend dat ruim een halfjaar later dit laaghangend fruit nog niet geplukt is. Tijd om echt aan de slag te gaan! Voor D66 is eenrichtingsverkeer in de Leeghwaterlaan een serieuze optie, die ook steun krijgt van bewoners in het Paleiskwartier” aldus van den Kerkhof.

| Aangepast: 15 september 2016 - 07:25
Delen:
Deel D66: aan de slag met aanpak verkeer én reuring Paleiskwartier! naar Google+