Embleem 2017 bekend: Oeteldonk, daor zit meziek in

imageHet embleem voor carnaval 2017 in Den Bosch is zaterdagmiddag bekend gemaakt. Het embleem in het thema ‘Oeteldonk, Daor zit meziek in’ zal op duizenden kielen te zien zijn, bij artikelen in de krant verschijnen en natuurlijk op de kiel van Knillis genaaid worden. Na 4 keer meedoen, was het eindelijk raak voor de Rosmalenaar.

Dit jaar kwamen 111 ontwerpen binnen, uit alle windstreken binnen en buiten Oeteldonk en door jong en oud op papier gezet. Het embleem van Robin, vormgever van beroep, weergeeft het thema zonder ook maar één muzieknoot of instrument te gebruiken. “Het heeft de vorm van een bladmuziekhouder. In het embleem staat de dirigent met een kielenblauwe kostuum én boerenzakdoek, als het ware richting de clubkes”, aldus de trotse winnaar. De traditionele drie-kleur, rood-wit-geel, is tevens met een muzikale verwijzing in het ontwerp verwerkt. “Het zijn geen rechte vlakken van de Oeteldonksche vlag, maar er zit een golf in zoals dat ook vaak in muziek is.”

De emblemen zijn via en via de officiële verkooppunten te koop en via de webshop Hendrien te bestellen. Ook dit jaar zijn er weer mini-emblemen voor de kleinere Oeteldonkers.

Delen:
Deel Embleem 2017 bekend: Oeteldonk, daor zit meziek in naar Google+