FC Den Bosch heeft nieuwe algemeen directeur: Bert Wernke

DEN BOSCH – Bert Wernke is aangesteld als nieuwe algemeen directeur van FC Den Bosch. Met zijn benoeming vult de Raad van Commissarissen de vacature in die is ontstaan sinds het vertrek van Edward van Wonderen. Wernke gaat per 1 februari aan de slag bij de Bossche club.

Bert Wernke kijkt er naar uit om voor FC Den Bosch aan de slag te gaan. “FC Den Bosch is een fantastische club met potentie. Na de verkoop van mijn bedrijf heb ik me uitgebreid georiënteerd op mijn toekomst. Ik was vereerd toen FC Den Bosch me benaderde voor de functie van algemeen directeur. De visie en plannen van FC Den Bosch spreken me erg aan en geven me veel energie om aan de slag te gaan. Ik vind het belangrijk dat we het ‘wij-gevoel’ laten terugkeren bij FC Den Bosch, maar om dat te kunnen bewerkstelligen moeten we eerst zorgen voor rust en vertrouwen binnen en buiten de club. Ik kijk er naar uit om verbindingen te leggen en om samenwerkingen aan te gaan met alle betrokken stakeholders die de club een warm hart toedragen. Ik zie het als een mooie kans om mijn passie voor voetbal te combineren met de ervaringen die ik heb opgedaan in het bedrijfsleven, als sponsor in het betaald voetbal en als voorzitter van N.I.V.O.-Sparta.”

Voorzitter van de Raad van Commissarissen Jan-Hein Schouten is verheugd met het aantreden van Bert Wernke als algemeen directeur. “Bert is een zeer ervaren ondernemer met een groot zakelijk en sociaal netwerk. Hij heeft diverse directiefuncties bekleed en jarenlang op succesvolle wijze grote nationale en internationale bedrijven aangestuurd en gerund. Met het oog op de lange termijn is de club een duurzame weg ingeslagen. Bert past met zijn ervaring en karakter uitstekend in het profiel om deze koers een succesvol vervolg te geven. We hebben met hem iemand aangesteld die daadkrachtig is, resultaat gericht werkt en in staat is om rust en groei te creëren op financieel, commercieel en organisatorisch vlak. Zijn komst wordt binnen de Raad van Commissarissen breed gedragen, we wensen hem veel succes toe!”

Theo Teelen, die tot op heden de functie van interim statutair directeur bekleedde, zal per 1 februari weer werkzaam zijn als manager algemene zaken.

Delen:
Deel FC Den Bosch heeft nieuwe algemeen directeur: Bert Wernke naar Google+