New Heroes Basketball contracteert Payton Henson

Payton Henson heeft zaterdag een eenjarig contract getekend bij New Heroes Basketball. De 23-jarige forward is afkomstig van de universiteit van Vermont, is 2.03m lang en weegt 98kg. Payton staat bekend om zijn passing, goede driepuntsschot en veelzijdige spel onder de ring. Met deze talenten maakte hij afgelopen seizoenen onderdeel uit van de sterke prestaties van de Vermont Catamounts. Gemiddeld wist hij afgelopen seizoen 12,3 punten per wedstrijd te scoren en 5,5 rebounds te pakken, daarnaast haalde hij 40% op zijn driepuntspogingen.

Jos Frederiks over Henson: “Hij is onze enige Amerikaanse rookie die deze zomer aangetrokken is. We kiezen bewust voor een meer ervaren team dit jaar, maar een talent als Payton kunnen we niet laten lopen. Met zijn mogelijkheden op de ‘4’ en de ‘5’, het feit dat hij 40% van zijn driepunters raak schiet en hij aantoonbaar zijn eerdere teams sterker heeft gemaakt, maakt dat we zeker weten dat deze speler ons verder brengt.”

De jonge Amerikaan vertelt enthousiast: “Dat ik mijn rookie seizoen bij een topclub als New Heroes Basketball mag doorbrengen maakt mij enorm trots. Trainen onder Silvano Poropat, het uitkomen in de FIBA Europe Cup, het strijden om de titel en het spelen in de Maaspoort; ik kan niet wachten om naar Nederland af te reizen en de fans te ontmoeten!”

| Aangepast: 11 augustus 2018 - 16:52
Delen:
Deel New Heroes Basketball contracteert Payton Henson naar Google+