50 ogen in Den Bosch gefotografeerd voor project OOG

Den Bosch Nieuws

Een metershoog oog, waar je in kunt zitten. Vijftig Bosschenaren hebben vrijdag hiervoor hun oog bij Canon laten fotograferen, voor het project OOG van Stichting Nieuwe Helden. Een selectie van de ogen wordt metershoog uitvergroot en in Den Bosch opgehangen. Er kan letterlijk door de ogen worden gekeken. Ik liet ook mijn oog vrijdag fotograferen.

In een strak schema zijn de ogen op de foto gegaan. Eerst links, dan rechts. Het ‘model’ zit in een met zwarte doeken afgedekte constructie en legt de kin de houder. Met een speciale flits en camera wordt op enkele centimeters afstand de foto gemaakt. “Het is een erg coole constructie”, vertelt een van de oogmodellen.

Voor de foto moeten de oogleden omhoog en omlaag worden getrokken. Maar dat is geen probleem en het is helemaal niet eng, zo’n lens dichtbij. “Het doet geen pijn”, klinkt het uit het ge├»mproviseerde hokje, terwijl de volgende foto alweer wordt genomen. Alle ‘pupillen’ krijgen de foto per mail thuisgestuurd.

720_zij_aanzicht

720_bekijken

720_canon_gebouw

Het eerste oog van het project is 4 april bij W├╝rth onthuld.
De geselecteerde ogen worden in september opgehangen. Vanaf 25 september zijn de bijzondere ogen voor het publiek toegankelijk.

 

| Aangepast: 2 mei 2014 - 13:14
Delen:
Deel 50 ogen in Den Bosch gefotografeerd voor project OOG naar Google+