Kw├Ękfestijn 2016: uitslag van de loting

DEN BOSCH – De loting voor het 58e Kw├Ękfestijn op 12 november is zaterdagmiddag gehouden. Er werd gestreden voor de startplekken 12 tot en met 65, en geprobeerd de jokers te ontlopen.

Dit jaar vond de loting wel in het Theater aan de Parade plaats, maar niet in de Pleinzaal. Op de eerste verdieping begeleidde Luut de bepaling van de volgorde op een wijze die veel weg had van de Champions League-wijze. Uit twee bakken werden briefjes en kokers getrokken. De spanning was het grootst bij het openen van de kokers. Is het een Joker of een nummer? En als het een nummer is: hoe vroeg of hoe laat?

In de elf minuten na de laatste bekendmaking volgde de wissel, want wie wil er van de joker af en wie wil er juist ├ę├ęn? Dit leverde uiteindelijk de onderstaande uitslag op. De jokers zijn uiteindelijk in handen gekomen van: Lustum, De Gieters, De Kupkes, De Diezepiezers, Knoidum, Net Zat Oeteldonk, De Maystro’s, Frappant, De Eldorado’s, Tie Dal Dee (debutant) en Huisorkest de Torentoeters. Zij zullen zich om 8.22 melden voor de eerste 11 nummers van het 58e Kw├Ękfestijn.

kwekfestijn-2016 loting uitslag (bron: Oeteldonksche Club)

Dat het Kw├Ękfestijn populair is blijkt uit de kaartverkoop. Dit jaar zijn alle avondkaarten al uitverkocht. Het Kw├Ękfestijn wordt de gehele dag live uitgezonden op TV.

| Aangepast: 5 november 2016 - 16:02
Delen:
Deel Kw├Ękfestijn 2016: uitslag van de loting naar Google+