Stedelijk Museum genomineerd voor museumprijs

DEN BOSCH – Het Stedelijk Museum is genomineerd voor de museumprijs. Het museum dat uitblinkt in de categorie van dit jaar krijgt een bedrag van 100.000 euro en mag zich een jaar lang Museum van het Jaar noemen.

Het SM’S is genomineerd door het aanbod. “De collecties moderne keramiek en sieraden van het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch zijn van wereldfaam, van werk van Picasso, Chagall en Fontana tot het nieuwste Dutch design. Sinds de jaren tachtig staat het museum bekend om de vormgevingstentoonstellingen; sinds 2017 richt het museum zich volledig op het verzamelen en presenteren van design”, meldt Museumprijs.

Stemmen kan op de website Museumprijs.nl.

Thema
Sinds 2007 zijn er afwisselende thema’s geweest. Dit jaar wordt gezocht naar het museum dat ‘er het beste in slaagt op basis van zijn eigen collectie de ontwikkelingen in en de betekenis van design*  en/of  mode voor een breed publiek te presenteren’.

Het thema van 2016 was ‘Oorlogs- en verzetsmusea’, met als winneer Nationaal Monument Kamp Vught.

onder design wordt verstaan: het doelbewust uitwerken van een idee op basis waarvan een artistiek, modieus en/of opvallend product in ontwikkeling komt, industrieel in massa- of serieproductie vervaardigd.

Bron: Museumprijs.nl

Aangepast: 14 april 2017 - 08:29
Delen:
Deel Stedelijk Museum genomineerd voor museumprijs naar Google+