Embleem carnaval Oeteldonk 2013 bekend – foto’s

Den Bosch Nieuws

Het nieuwe embleem voor carnaval 2013 in Den Bosch is zaterdag bekend gemaakt. Mike van Herwijnen (24) uit Den Bosch ontwierp het winnende carnavalsembleem rondom het thema Oeteldonk, ’n Lèkker gevûûl. De onthulling van het embleem gebeurde tussen de carnavalswagens in de bouwhal van de Oeteldonksche Club.

imageMike van Herwijnen uit Oeteldonk tekende het embleem voor carnval in Oeteldonk 2013

Mike deed voor de derde keer mee. Voorgaande jaren kwam ie in de top 11 terecht, maar dit jaar werd zijn jaar. “Ik had het niet verwacht. Toen ik het thema hoorde dacht ik ‘wat doe ik bij een lèkker gevoel?’. Dat heb ik uitgebeeld.”

Mike kreeg een grote geborduurde variant als prijs. “Die krijgt een speciaal plekje in huis, dat ga ik er voor zoeken.” Voor het ‘normale’ embleem moet er nog wel het een en ander gebeuren. “Ik had nog geen kiel, maar die moet er nu wel komen.”

Onthulling embleem 2013

Er kwamen dit jaar 128 ontwerpen binnen uit Den Bosch en omstreken. Van Oeteldonk tot aan Amsterdam werd er flink getekend en gekleurd door 83 ontwerpers. De jongste was Jessica Wagenaar (7). De heer Doomernik, routinier en ontwerper van het embleem in 2006, deed nog mee op 87-jarige leeftijd.
Tijdens de presentatie in de bouwhal stonden de vijf genomineerden op het podium. Zij kregen ieder een presentje. De club Tussen Neus en Lippen zorgde voor de muziek.

| Aangepast: 15 september 2012 - 15:40
Delen:
Deel Embleem carnaval Oeteldonk 2013 bekend – foto’s naar Google+