Tweede kletsavond in Den Bosch, de kletsers

Den Bosch Nieuws

DEN BOSCH – De kletsavonden zijn halverwege. Na een goede start stonden woensdagavond opnieuw een aantal kletsers hun klets te verkopen, met de nodige lach als gevolg.

De avond werd ingeluid door Annie en Karel Coolegem, al was Annie in eerste instantie nergens te bekennen. Na enige tijd kwam ze in beeld, maar de rest was er niet. “Die zitten in de woutenkiet.” Wat bleek, de club was opgepakt, alleen Karel had kunnen ontkomen.

Annie en Karel Coolegem / foto: Martijn de Bie
Tweede kletsavond: Annie en Karel Coolegem / foto: Martijn de Bie

55 tinten rood-wit-geel
Na het wel en wee van Annie en Karel kwam Ruud van Dongen zijn klets verkondigen. Het ging niet over vijftig tinten grijs, maar 55 tinten rood, wit en geel. Vele tinten kwamen voorbij zoals schaam- en lippen rôôd, stokb-rood, eiwit, dagge ’t wit en allerlei tinten geel. Van Dongen las enkele pikante passages voor uit zijn bundels, wat voor de nodige lach zorgde.

Ruud van Dongen / foto: Martijn de Bie
Tweede kletsavond: Ruud van Dongen / foto: Martijn de Bie

Na de rode oortjes was het de beurt aan Jolanda Valentijn. In haar panter-outift werd hare mens Toon flink aan de muur genageld. Zijn ‘Toontje’ deed niet meer hoog zingen ‘als vruuger’ en Toon deed nog alleen maar snurken, sloffen, piepen en bloazen. Toch zijn er ‘twee keinder’ uit gekomen. “Een heet usnavie. We waren op vakantie en Toon hield van oorlogsschepen. De ander heet Ferry.”

Jolanda Valentijn / foto: Martijn de Bie
Tweede kletsavond: Jolanda Valentijn / foto: Martijn de Bie

Diederik Stapel
Lucien Teurlings nam zijn familie onder schot. Vooral de koude kant, met Diederik Stapel (‘onzen Diet’), kreeg het te horen. Alle onderzoeken en boeken had ie gelezen, zelfs de kleurboeken. Ondanks dat ie kleurenblind was geworden, kwam 50 tinten grijs niet in zijn boekenkast voor.

Tweede kletsavond: Lucien Teurlings / foto: Martijn de Bie
Tweede kletsavond: Lucien Teurlings / foto: Martijn de Bie

“Het gaat door!” Met deze woorden verscheen Hans Tervoort in kant-en-klare kiel op het podium. Hij mocht de avond afsluiten. Tervoort is geen onbekende in De Stallen, hij stond al meerdere malen op het podium. Het rayonhoofd van Oeteldonk had al snel door dat de intocht van de Hoogheid doorging. Tervoort was namelijk al bij de geraniummarkt gaan kijken. “Als er rode, witte en gele bloemen worden gekocht, gaat het door.”

Tweede kletsavond: Hans Tervoort als rayonhoofd van Oeteldonk / foto: Martijn de Bie
Tweede kletsavond: Hans Tervoort als rayonhoofd van Oeteldonk / foto: Martijn de Bie

Confettiologie
Er is nog een vacature voor rayonhoofd van de Kruiskamp. “Een saaie wijk, altijd klaar voor carnaval en ze krijgen het alleen mee als er confetti onder de stationstunnel komt waaien.” Hij kan het weten, want hij heeft confettiologie gestudeerd. Zo wist ie te vertellen dat carnaval in 1066 niet doorging vanwege de Vikingen.

De volgende en laatste kletsavond is woensdag 6 februari. Dan staan Rianne en Mireille Castelijns, Sjef de Graauw, Jeroen Deckers op het podium. Wim Brouwers zal die avond zijn titel verdedigen.

| Aangepast: 31 januari 2013 - 01:49
Delen:
Deel Tweede kletsavond in Den Bosch, de kletsers naar Google+