Derde Kletsavond in Den Bosch

Den Bosch Nieuws

DEN BOSCH – Het was de laatste woensdagavond voor carnaval en dus automatisch de derde kletsavond. De reeks kletsers werd afgesloten door soldaten, een wielrenner en een hippie.

De laatste avond begon erg ‘bot’, namelijk met twee skeletten. Op het podium verschenen de opgegraven soldaten uit het Franse leger. Het duo had het dan ook voornamelijk over deze opgravingen.

De avond kreeg net als de tweede kletsavond een sportief tintje met een lid van wielerclub WC Bods; Buik Op De Stang. Brouwers gaf het publiek een terugblik op de Tour de France. nouja, een alternatief met een rit langs onder andere L’Hotel Blanc (hotel ‘de witte’). Voor hem was doping niet nodig, hij had zijn ‘vitamineshot’ bij zich, waarop hij een rookworst uit zijn broekzak haalde. Met hard gelach als gevolg.

Halverwege de avond verruilen we de fiets voor een boot, de boot van kapitein Ferry Boot. Ook deze keer kwam de Bartenbrug veelvoudig voorbij, of zoals hij het noemde, de Barstenbrug. Het enthousiasme was Peer van den Muggenheuvel opgevallen: “Hij staat boven te lachen om z’n eigen grappen.” Volgens de Peer ging hij te snel, maar is het een ‘gezellige druktemaker’.

Hekkensluiter was Jeroen Bekkers in z’n huispak. Hij is erachter gekomen dat ‘niemand verkeerd’ is. Waarom? Toen hij rondkeek bij d’n optocht, gingen zijn ogen pas echt open. Hij zag kerels van Ut en bezweeten mennekes van Attennooije ‘in hun matig gevulde zwembroekjes’. Bekkers hoorde veel klachten over te veel bloot. “Maar ik vind dat ze te veel aan houden.” Hij heeft zelfs een suggestie voor het thema van volgend jaar:
Oeteldonk laat oe navel zien.

Aan het eind van de avond werd de winnaar van de kletsavonden 2014 bekendgemaakt.

| Aangepast: 27 februari 2014 - 00:30
Delen:
Deel Derde Kletsavond in Den Bosch naar Google+