Oeteldonkse Kletsavonden 2015 in Den Bosch: juryrapport

Den Bosch Nieuws

IMG_5143DEN BOSCH  РSjef de Graauw heeft de Oeteldonksche Kletsavonden gewonnen. Voor de bekendmaking van de winnaar sprak De Peer een woordje over de kletsers. Het juryrapport.

Over Eric Kivit als prev: In het Spaans gaf De Peer commentaar. Vertaald naar het Nederlands: “Ik heb er geen zak van begrepen, maar je klets was nog nooit zo goed als dit jaar.”

Over Karel en Annie Coolegem en hun afscheid: “Wat moet ik nog over zeggen.¬†Maar dit keer was het niet onze Karel maar onze Annie die de tekst kwijt was. Dat karel haar Moest aanvullen,¬†dat is Oeteldonk, omdraaien de wereld. Dat is bewijs voor Oeteldonkse liefde. Bedankt Voor alle jaren.”

Over Marc de Bruijn, in de rol van¬†Petra Vaes: Het was een soort woordgrapjesshow. Als je naar Marc kijkt, denk je ‘dat is lachuh’. Het is zo lief blij menneke.” De klets mocht wat de jury betreft iets langzamer. “Maar ge het mooie klets gegeven. Bedankt daarvoor.”

Arie van Berkel, kletser van de tweede avond, kreeg vervolgens het oordeel te horen. “Hij¬†kan ook als Marc (de Bruijn) lachen om zijn eign grapjes. Arie had als eerste een headset. Deze zat tegen neus aan, maar ‘persoonlijk heb ik ervan genoten'”, aldus De Peer. “Je had¬†veertien pagina’s tekst¬†en er¬†maar vier¬†gedaan, dus volgend jaar kom je terug en en het jaar erop.”

Over Mark van der Heijden¬†was de Peer duidelijk. “De situatie van het ‘gescheiden menneke’ was echt boer zoekt vrouw.”

Het volgende oordeel was voor Noortje Neefs. “Jij stond hier weer als oe eige. We vonden het bijzonder fris en fruitig¬†en daar¬†kijk ik graag naar”, begon De Peer. “Maar wat zou ik graag een keer willen meemaken dat je een typetje deed. Je staat hier zo zelfverzekerd. Doe is een keer gek,¬†gij kunt hoge ogen gooien.”

Van de klets van Theo Burgerhof was blijven hangen dat hij zichzelf enorm op de korrel nam. “E√©n grap is blijven hangen. Hij had het over de Lieven Heer. Elk jaar wordt hij op dezelfde dag geboren, maar gaat hij op een andere dag dood. Dat vond ik briljant, een verdienstelijke klets.”

Dan de kletsters van de laatste avond. Over Stefan van Hintum als d’n HKO: “Dit jaar was het minder grof, zoals gezegd vorig jaar. Mooi gedaan met het oranje-groene dasje. Goed gedaan jungske.”

De een-na-laatste voor het oordeel was¬†Michelle Schouten. “Zij stond hier als Burgevoajersvrouw. Vanuit de jury:¬†Je had sprankelend opstreden¬†en¬†bleef bij jezelf. Het viel mij persoonlijk tegen dat ze voor 1100 euro een nieuw pakske had aangeschaft.” Wat De Peer zelf vond: “Ik vond het een lekker ding.¬†En een¬†bijzonder goede klets”

Tot slot het oordeel van de uiteindelijke winnaar: Sjef¬†de Graauw: Zijn klets bleef dicht bij zichzelf. Hij kwam op als zijn vader. Er zat veel emotie in, er zat veel sentiment in. Daar hou ik van.”

Sjef de Graauw ontving vervolgens de Kletsmajoetel voor de overwinning tijdens de Kletsavonden 2015.

| Aangepast: 12 februari 2015 - 01:21
Delen:
Deel Oeteldonkse Kletsavonden 2015 in Den Bosch: juryrapport naar Google+