Kwèkfestijn 2015: Geen veranderingen in beoordeling, deelnemers krijgen tips & tricks na loting

Den Bosch Nieuws

DEN BOSCH – De jurering voor het 57e Kwèkfestijn in Den Bosch op zaterdag 14 november wordt niet aangepast. Dit is door de voorzitter van het Kwèkfestijn aan alle deelnemers bekend gemaakt.

In het voorjaar is er een enquête gehouden onder alle deelnemers van het vorige Kwèkfestijn. Uit deze enquête is gebleken dat er een ruime meerderheid  is voor behoud van de huidige manier van bekendmaking van de voorronde. De Kwèkfestijncommissie heeft daarom besloten ook dit jaar de bekendmaking zoals voorheen te doen. Oftwel: de voorzitter van de jury noemt de volgorde van uitslag op van de laagst geklasseerde tot aan de 12e. Deze zullen zoals voorheen in willekeurige volgorde worden opgenoemd.

Nacompetitie
Behalve in de finale is ook dit jaar weer een plekje op de Kwèk-CD te winnen, in de nacompetitie. De deelnemers die op de 33e, 44e en 55e plek eindigen, strijden tijdens de finale voor het extra plekje op de CD ‘Carnaval in Oeteldonk, deel 31’.

Oproep solisten
Dit jaar biedt de Kwèkfestijncommissie een extraatje na de loting op zaterdagochtend 3 oktober. Voor alle solisten en andere belanghebbende die tijdens het aankomend Kwèkfestijn op het podium zullen staan, zal door de geluidstechnicus van het Theater aan de Parade een korte presentatie gehouden worden met betrekking tot het geluid. De aanwezigen kunnen dan ook ‘Tips & Tricks’ krijgen van de geluidstechnicus.

Na de loting zal er uitleg gegeven worden over microfoontechniek, microfoonopstelling en zingen met monitoren. Ook wordt de nieuwe afmeting van het podium besproken alsmede een andere opstelling van de geluidsboxen. Tijdens het Kwèkfestijn zal er op het podium een ‘vaste’ opstelling voor de solisten gecreëerd worden.

Alle solisten en andere belanghebbende zijn vrijblijvend uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Aanmelden is niet nodig.

Dit jaar wordt het Kwèkfestijn live uitgezonden via YouTube.

Bron: Ministerie van Evenementen OC 1882 | commissie Kwèkfestijn

| Aangepast: 26 oktober 2015 - 22:42
Delen:
Deel Kwèkfestijn 2015: Geen veranderingen in beoordeling, deelnemers krijgen tips & tricks na loting naar Google+