Ali B bij opening Jeroen Bosch tentoonstelling – programma

Den Bosch Nieuws

DEN BOSCH – Zanger/rapper Ali B treedt tijdens de opening van de Jheronimus Bosch-tentoonstelling op. Dit is op vrijdag 12 februari in ‘s-Hertogenbosch. Die dag start het programma op de Parade met allerlei muzikale optredens vanaf 12.30 uur. Publiek kan vanaf de Parade en de Verwerstraat de stoet met Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander zien. De NOS toont de opening van de tentoonstelling live vanaf 13.15 uur.

Muzikaal programma
Naast Ali B wordt het publiek die middag getrakteerd op allerlei optredens. Bijvoorbeeld van Jelle Amersfoort, kinderkoor De Fermaatjes, zangeres/cabaretier Kiki Schippers, de Jeroen Bosch Verkennersband en de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch. Ali B en de Koninklijke Harmonie treden ook samen op. Ze geven een eigen invulling aan het bekendste nummer over de schilder Jeroen Bosch. Het programma op de Parade duurt tot ongeveer 15.30 uur.

Openingsceremonie
Vanaf 13.30 uur wordt direct doorgeschakeld naar de Sint-Janskathedraal. Daar is de openingsceremonie in het bijzijn van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. Hiervoor hangen schermen op de Parade.

Wandelroute
Vanuit de Zuidzijde van de Sint Jan wandelt de Koning naar het voorplein van het Noordbrabants Museum. Hij wordt begeleid door een stoet van bonte Bosch-creaties. De Oude Schuts uit ’s-Hertogenbosch, Gilde Antonis Abt uit Nuland en de Stadspijpers lopen ook mee. Aan de route langs de Parade staat een erehaag van kinderen, wordt de Wonderlijke Klim bekeken en is er 3D Streetart. Op het voorplein van het Noordbrabants Museum opent de Koning de tentoonstelling op een bijzondere manier. Ook dit is via de schermen op de Parade te zien.

Live uitzending
De NOS doet live verslag op televisie vanaf 13.00 uur, samen met Omroep Brabant. Om 20.30 uur is er nog een extra uitzending op NPO 2. Daarin is een verslag van de dag te zien.

Bereikbaarheid
Tijdens de openingsceremonie zijn er enkele wegafzettingen in de binnenstad. Deze duren zo kort mogelijk. De Peperstraat en de Lange Putstraat zijn voor de veiligheid niet toegankelijk voor publiek. Direct omwonenden ontvingen al informatie over de afsluitingen.

Transferiumbussen
De bussen van en naar de verschillende transferia rijden een aangepaste route. Zij stoppen niet op de Parade en in de Sint Josephstraat. In plaats daarvan aan de Zuid Willemsvaart (voormalig ziekenhuis) en aan de Pettelaarsweg (dichtbij parkeergarage Sint Jan).

bron: Gemeente Den Bosch

| Aangepast: 28 januari 2016 - 21:25
Delen:
Deel Ali B bij opening Jeroen Bosch tentoonstelling – programma naar Google+