Pand aan de Markt in Den Bosch in elkaar gezakt

Den Bosch Nieuws

DEN BOSCH – Een pand aan de Markt in Den Bosch is zaterdagavond ingestort. Het gaat om het pand van en boven de Pearl, naast het oude atelier van Jeroen Bosch. Dit is opmerkelijk omdat op het gebouw aankomende vrijdag een lichtshow zou beginnen over de werken van Jeroen Bosch.

Na het iets voor elf uur ’s avonds is het gebouw in elkaar gestort. Er zijn brandweerwagens met kranen en ambulances ter plaatse. Het is volgens Omroep Brabant niet duidelijk of er gewonden zijn. Speurhonden zouden worden ingezet om te zoeken naar eventuele gewonden. Ook Burgemeester Rombouts is naar de situatie gekomen.

Via Twitter/Periscope wordt gemeld dat boven de Pearl studentenwoningen zouden zijn. Anderen spreken over bedrijfsruimtes. Theo Verbruggen meldde via een Periscope stream van @dj_wouter dat er geen bewoners boven de Pearl waren. Op beelden van een beveiligingscamera van de apotheek tegenover het pand is te zien hoe het pand in elkaar zakt.

Beelden van de situatie

Achtergrond
Naast het ingestorte pand heeft Jeroen Bosch gewoond. Niet sinds zijn geboorte maar vanaf zijn 12e. Hier had hij ook zijn atelier.
Het ingestorte pand was in de tijd van Jeroen Bosch een herberg. Tot de jaren ’70 was een café genaamd Tivoli.

| Aangepast: 27 februari 2016 - 23:55
Delen:
Deel Pand aan de Markt in Den Bosch in elkaar gezakt naar Google+