[VIDEO] Jeroen Bosch Diezetocht – Hemel- en Hellevaart

Den Bosch Nieuws

DEN BOSCH – 2016 staat in het teken van de 500ste sterfdag van Jeroen Bosch en daar hoort een speciale tocht over de Binnedieze bij. De naam draagt dan ook geheel in de stijl van Jeroen Bosch: Hemel- en Hellevaart, verwijzend naar de thema’s van de schilderijen van Bosch.

Op de Facebook-pagina van de gemeente Den Bosch is een preview verschenen, ook wel een artist impression genoemd, van deze bijzondere Diezetocht.

De Binnendieze is een unieke attractie rijker! De Hemel- en hellevaart is samen met de Efteling gemaakt. Zo beleef je de Bosch Experience Route nu dus ook op het water! http://shbos.ch/1UPEmNB #jb500 #boschexpo

Posted by Gemeente 's-Hertogenbosch on Sunday, April 10, 2016

De route is een bestaande route, maar speciaal voor het Jeroen Bosch-jaar in samenwerking met de Efteling aangepast. Hiervoor zijn de nieuwste technieken als 3D projectie gebruikt, om de tijd van Bosch tot leven te roepen.

Tijdens de tocht van ruim een uur, vertellen de schippers de verhalen van de middeleeuwse meester Jeroen Bosch die in Den Bosch woonde en er zijn wereldberoemde schilderijen maakten. Uiteraard ontbreekt het Hellegat niet, wat ook weer terug komt in zijn werk. De route gaat verder via de Singelgracht naar De Groote Hekel, waar de film ‘Hemel en Hel’ vertoond wordt. Ook vaar je langs de fantasiefiguren die het werk van Bosch zo uniek maken. De 3,6 kilometer lange rondvaart eindigt aan de steiger bij het Jheronimus Bosch Art Center.

Koop hier online tickets

| Aangepast: 12 april 2016 - 07:58
Delen:
Deel [VIDEO] Jeroen Bosch Diezetocht – Hemel- en Hellevaart naar Google+