Jeroen Bosch populair in Rusland

Den Bosch Nieuws

Jeroenski Boschki

DEN BOSCH – Het Jeroen Bosch-jaar in 2016 is duidelijk te zien in de statistieken van Google Trends. Vanaf 2005 neemt de aandacht voor de bekendste schilder van Den Bosch af, maar vanaf eind 2015 schiet het aantal zoekopdrachten voor Bosch weer omhoog.

google-trends-jeroen-bosch

Jeroen Boschki

Als we over de grens kijken, zien we dat na Nederland de Russen opduiken met zoekopdrachten naar Hieronymus Bosch, gevolgd door Belarus en Tsjechiƫ.

Update: Jeroen Bosch kwam vooral in Rusland voor in de zoekopdrachten vanwege de ophef over een poster met de Tuin der Lusten. Deze viel niet in de smaak en werd gecensureerd, laat @TimReijndersNL weten.

google-trends-jeroen-bosch-wereldwijd

Hooiwagen VS Tuin der Lusten

Zo kunnen we ook de schilderijen de “Hooiwagen”, dat voor de expositie naar Nederland kwam, met de “Tuin der Lusten” vergelijken. Ondanks dat de “Hooiwagen” dus naar Den Bosch kwam, kreeg vooral “Tuin der Lusten” de zoekaandacht.

google-trends-hooiwagen-tuin-der-lusten

| Aangepast: 14 april 2016 - 23:27
Delen:
Deel Jeroen Bosch populair in Rusland naar Google+