BoschDoc genomineerd voor Nederlandse Dataprijs

DEN BOSCH – BoschDoc is een van de drie genomineerden voor de Nederlandse Dataprijs In de categorie humaniora en sociale wetenschappen. Op 9 november zal de jury de drie winnaars van de Nederlandse Dataprijs 2016 bekendmaken.

BoschDoc verzamelde speciaal voor het Jheronimus Boschjaar origineel bronmateriaal over de Bossche schilder Jheronimus Bosch. Op de website van BoschDoc zijn alle verzamelde documenten over zijn persoon, zijn directe omgeving, zijn familieleden, opdrachtgevers en schilderijen opgenomen.

In BoschDoc zijn alle bekende geschreven bronnen over Jeroen Bosch verzameld, althans tot 1800. De aandacht voor deze schilder is meer dan een hype en deze database biedt wetenschappers en andere geïnteresseerden de mogelijkheid op een eenvoudige wijze kennis te nemen van de historische bronnen rond Bosch, inclusief vertaling en alle bijbehorende informatie.

Website
De website is als onderdeel van het Bosch Research and Conservation Project gerealiseerd in het kader van het 500ste sterfjaar van Jheronimus Bosch. Het project is tot stand gekomen in samenwerking tussen de Radboud Universiteit Nijmegen, het Stadsarchief (Afdeling Erfgoed) van gemeente ’s-Hertogenbosch en het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis in Den Haag.

Nederlandse Dataprijs
De Nederlandse Dataprijs wordt uitgereikt aan een onderzoeker of onderzoeksgroep die extra bijdraagt aan de wetenschap door onderzoeksdata beschikbaar te maken voor aanvullend of nieuw onderzoek.

| Aangepast: 9 november 2016 - 08:57
Delen:
Deel BoschDoc genomineerd voor Nederlandse Dataprijs naar Google+