CV De Krabkes wint optocht in Oeteldonk met Roze-wit-geel

DEN BOSCH – De wagen van CV De Krabkes heeft maandag de 104e Grote Optocht van Oeteldonk gewonnen. De praalwagen ‘“VOOR  JOU“ kleurt ons Pronkjuweel ROZE, WIT en GEEL’  ontving de meeste punten van de jury. Bij de grote groepen ging de eerste prijs naar De Swervers met het motto ‘Durskes uit un Dooske’, in de categorie kleine groepen mocht ‘Turgel’ de prijs in ontvangst nemen. Bij de individuelen deelnemers ontving CV de Moppentappers de trofee met hun grappen om Meziek. Daarmee hield de prijzenregen niet op. Dit jaar was vanwege het thema ‘Oeteldonk, Daor Zit Meziek In’ een muziekprijs te winnen. Deze ging naar CV Jong Tèlent, wat toevallig is omdat zij ook het Kwèkfestijn won.

Duizenden toeschouwers van binnen en buiten Oeteldonk stonden langs de kant om de wagens, loopgroepen en de andere deelnemers te bekijken. Dit was onder andere te merken op de Graafseweg en de Bartenbrug, waar de optocht sinds jaren weer voorbij trok. Het publiek werd verbaasd en verrast met Oeteldonkse thema’s, waarbij ze in sommige gevallen onderdeel werden van de creatie.

De ontwerpprijzen werden uitgereikt aan Daniël van Velzen (Rare Schutters) bij de Waogens, en aan Peter Verboven (De Jutters) voor zijn ontwerp bij de Grote Groepen.

Delen:
Deel CV De Krabkes wint optocht in Oeteldonk met Roze-wit-geel naar Google+