Zeldzame Lammergier gespot in Den Bosch

DEN BOSCH – In Den Bosch is de zeldzamer Lammergier gespot. De vogel wordt met een spanwijdte van bijna 3 meter gezien als de grootste roofvogel in Europa, laat Natuurmonumenten op Facebook weten.

Het zou gaan om een jonge Lammergier, geboren in 2016 en nu dus in zijn tweede kalenderjaar.
In de ochtend vloog het dier nog rond Rotterdam. “Overigens kunnen lammergieren tot wel 700 km per dag afleggen!”, aldus de organisatie op het sociale netwerk. Wie wil weten waar de vogel is, kan terecht op https://waarneming.nl/soort/view/288.

Volgens Natuurmonumenten is het normaal voor jonge Lammergieren om (vaak in hun 2e of 3e levensjaar) de wijde wereld in te trekken, op zoek naar nieuwe leefgebieden. “Op deze wijze heeft de soort grote delen van de wereld (Europa, Azië, Afrika) gekoloniseerd. Echter, soms raakt een jonge vogel uit koers en dwaalt hij ver af van de berggebieden waar de soort normaal gesproken leeft. Dit heeft deze vogel ook gedaan.”

Foto: Door Richard Bartz, Munich aka Makro FreakEigen werk, CC BY-SA 2.5, Link

Delen:
Deel Zeldzame Lammergier gespot in Den Bosch naar Google+