Geslaagde clinic ’Youngstars on Tour’ bij FC Den Bosch

DEN BOSCH – Op woensdag 15 maart 2017 organiseerde FC Den Bosch, in samenwerking met de CED en Greenfields, de clinic ‘Youngstars on tour’ in een zonnig Timmermans Infra Stadion De Vliert. Tijdens deze leuke middag ontving de Bossche club ruim 100 kinderen die deelnamen aan verschillende voetbalactiviteiten op het speelveld. De kinderen werden in groepjes van tien ingedeeld en iedere groep kreeg een eigen trainer die hen gedurende de clinic begeleidde. ‘Youngstars on tour’ staat in het teken van sportiviteit en veel voetbalplezier.

Na de groepsfoto, waarbij alle kinderen, begeleiders, spelers van FC Den Bosch én mascotte Bozzie zich opstelden ter hoogte van de middenstip om het begin van de dag in te luiden, mochten de kinderen beginnen aan de voetbalspellen, die zij tijdens de middag zouden doorlopen.

De clinic kende een divers aanbod aan voetbalspellen. Zo waren er onder meer een ‘obstacle run’, soccerwall, voetbalkanon en pannaveld op het veld opgebouwd. De deelnemende kinderen kregen voldoende kans om hun voetbalkwaliteiten te laten zien en om plezier te maken met hun leeftijdsgenootjes. De voetbalactiviteiten werden afgesloten met een spectaculaire penaltybokaal, waarbij de kinderen in een heuse afvalrace de mogelijkheid kregen om penalty’s te nemen op FC
Den Bosch-doelman Nick Leijten.

Na afloop van de penaltybokaal werden de dagwinnaars bekendgemaakt. De tien kinderen die op de individuele spelonderdelen het beste hadden gepresteerd werden naar voren geroepen voor een welverdiend applaus. Deze winnaars van de Youngstars on tour clinic mogen FC Den Bosch vertegenwoordigen tijdens het NK Youngstars op woensdag 19 april aanstaande op de KNVB Campus in Zeist. De dag werd afgesloten met het verzamelen van handtekeningen en enkele leuke foto’s. De kinderen keerden voldaan huiswaarts met een goed gevulde ‘goodiebag’ en mogen als verrassing aanstaande vrijdag het duel FC Den Bosch – RKC Waalwijk bijwonen.

Marketingmedewerker Mees Vlemmings namens FC Den Bosch: “We kijken terug op een zeer geslaagde dag, waarbij beweging, sportiviteit en voetbalplezier hand in hand zijn gegaan. We bedanken alle deelnemers en de enthousiaste partners Greenfields en CED voor dit fantastisch georganiseerde event. We wensen de tien finalisten die FC Den Bosch gaan vertegenwoordigen tijdens de grote finale in april ook via deze weg alvast veel plezier en succes toe!”

Aangepast: 17 maart 2017 - 14:18
Delen:
Deel Geslaagde clinic ’Youngstars on Tour’ bij FC Den Bosch naar Google+