‘Maak website gemeente Den Bosch in Engels beschikbaar’

Den Bosch Nieuws

Den Bosch – De gemeente Den Bosch groeit niet alleen lokaal maar ook internationaal. De website is er niet op ingericht, deze is niet in het Engels te gebruiken.  Steeds meer expats vestigen zich in onze gemeente. Met de komst van de Jheronimus Bosch Academy of Data Science zal dit aantal alleen maar verder toenemen. D66 ’s-Hertogenbosch zet daarom in op een gemeentewebsite die ook in het Engels beschikbaar is.

D66 vindt het belangrijk dat mensen zoveel mogelijk zelfredzaam zijn. Daarbij is het belangrijk dat expats, buitenlandse studenten en andere (toekomstige) inwoners die de Nederlandse taal (nog) niet machtig zijn, zelf informatie kunnen opzoeken op de gemeentelijke website www.s-Hertogenbosch.nl. De huidige gemeentewebsite biedt deze mogelijkheid niet. Volgens D66 ’s-Hertogenbosch past dit niet bij een gastvrije gemeente als ’s-Hertogenbosch.
“Als wij een aantrekkelijke en gastvrije gemeente voor buitenlandse gasten/inwoners willen zijn dan hebben wij een website nodig die daarop aansluit. Op dit moment is dat het onvoldoende het geval. Daarom vragen wij het college om op korte termijn aanpassingen te doen om de toegankelijkheid van de website te verbeteren”, aldus raadslid Bilal Kaya.

Bron: D66

Delen:
Deel ‘Maak website gemeente Den Bosch in Engels beschikbaar’ naar Google+