Ronnie Flex en Deuxperiuence naar Bevrijdingsfestival Brabant in Den Bosch

DEN BOSCH – Naast Ambassadeur van de Vrijheid De Staat verschijnt op 5 mei ook Ronnie Flex & Deuxperience op het hoofdpodium van Bevrijdingsfestival Brabant in ‘s Hertogenbosch. Ook de acts Gallowstreet en Kuenta i Tambu zijn toegevoegd aan het muzikale programma van Bevrijdingsfestival Brabant 2017.

Bevrijdingsfestival Brabant presenteert op 5 mei een kleurrijk programma mét inhoud. Met het thema “Geef vrijheid door” wordt dit jaar op het Brabantse Bevrijdingsfestival de vrijheid uitbundig gevierd. Het festival is van 10.30 tot 23.30 uur op de Pettelaarse Schans.

Programma
Op de Mainstage één van de meest gestreamde artiest op Spotify, meer dan 150 miljoen views op YouTube, een nummer 1-hit, een uitverkochte tour én een eigen show in Ahoy. Niemand minder dan Ronnie Flex en zijn volwaardige live-band Deuxperience schittert dit jaar op Bevrijdingsfestival Brabant. Naast Ronnie Flex staan de Nijmeegse rockhelden van De Staat, tevens Ambassadeur van de Vrijheid, op de Mainstage van Bevrijdingsfestival Brabant in ’s Hertogenbosch.

De twaalfkoppige Amsterdamse brassband Gallowstreet opent het hoofdpodium van Bevrijdingsfestival Brabant op 5 mei. De Afro-Caribische band Kuenta i Tambu (KiT) sluit het Brabantse vrijheidsfestival af met knallend feest. Eerder maakte de organisatie bekend dat My Baby (bluesy-voodoo van eigen bodem) en Haevn (met roots in ’s Hertogenbosch) op het hoofdpodium van Bevrijdingsfestival Brabant te zien zijn.

Sena Talent Stage
Grote beloftes zijn dit jaar te zien op het Sena Talent Stage. Winnares van Play4Freedom 2016 Jasmine Ressang opent het Sena Talent Stage. De broeders in rock&roll The Dawn Brothers zorgen voor een muzikale golf van het verleden naar de toekomst. AAPNOOTMIES brengt een mix van kleine, bombastische kinderliedjes voor volwassenen die absoluut niet kinderachtig klinken.

Singer-songwriter Charl Delemarre, winnaar van de Grote Prijs van Nederland, staat bekend om zijn gepassioneerde en persoonlijke liedjes. Het energieke Canshaker Pi is volgens programmeur Ivo Cooymans een echte aanrader. “Canshaker Pi is super energiek en heeft goede songs. Dwarse Indie a la The Pixies. Energiek, rebels en vol overtuiging.” The Silverfaces sluiten het Sena Talent Stage af.

Van Balkan tot Nederpop
Op 5 mei klinken vanaf het Noord-Zuid Stage feestelijke deunen uit alle windstreken. Amariszi, Jeangu Macrooy, Tabanka, Massi, Neco Novellas en Southern Avenue brengen swingende balkan, tropical summer, funaná, Mozambikaanse marrabenta, Nederhop en bluesy gospel en naar Bevrijdingsfestival Brabant 2017.

Voor de kinderen is er het Familie Vrijheidsplein. Op dit plein zijn uiteenlopende activiteiten, die allemaal op eniger wijze verband houden met vrijheid. Er kan gespeeld, gelezen, gedanst en geknutseld worden.

Ook op het Plein van de Vrijheid worden verschillende aspecten van vrijheid belicht. Zo kan hier weer gespeeddate worden met Veteranen van het Veteranen Instituut en zullen onder andere ook Vluchtelingenwerk, Amnesty International, Unicef, het Rode Kruis en Prodemos aanwezig zijn.

YOUNG & FREE

Bevrijdingsfestival Brabant besteed dit jaar extra aandacht aan de nieuwste generatie vrijheidsstrijders. Idealistische millennials uit Brabant, opgegroeid in een vrij Europa zonder grenzen. Wat betekent vrijheid voor deze generatie? Waar staat de hedendaagse jeugd voor? Want zijn hun idealen? Bevrijdingsfestival Brabant lanceert een online Young & Free campagne; een serie krachtige portretten waarmee Bevrijdingsfestival Brabant​ 15 jonge vrijheidsstrijders aan het publiek voorstelt. Eigentijdse portretten met een boodschap die jongeren uit heel Brabant motiveert om na te denken over de vraag: “Wat betekent vrijheid voor jou?”. www.bevrijdingsfestivalbrabant.nl/youngandfree

Meer informatie over het programma vind je op: www.bevrijdingsfestivalbrabant.nl.

De officiële hashtag voor dit jaar is #BFB17 en #bevrijdingsdag

Delen:
Deel Ronnie Flex en Deuxperiuence naar Bevrijdingsfestival Brabant in Den Bosch naar Google+