Den Bosch Nieuws

Politie bevrijdt jongetje (2) uit vergrendelde auto

DEN BOSCH – Terwijl het RIVM dinsdag een waarschuwing uit deed om uit de zon te blijven, vergrendelde een tweejarig jongetje die ochtend de auto van zijn moeder. De politie moest eraan te pas komen om de peuter te bevrijden.

Hij deed dit terwijl hijzelf in de auto zat en zijn moeder buiten de auto stond. De auto was geheel afgesloten en de moeder alarmeerde vanwege de hitte de politie. Aangezien de temperaturen in een afgesloten auto vele malen hoger zijn dan de temperatuur buiten en omdat men niet kon wachten op een reservesleutel, heeft de politie een raam van de auto ingeslagen. De peuter kreeg van de poltie een traumabeer, ‘om het incident een plekje te geven’.

Wees er van bewust dat een buiten temperatuur van bijvoorbeeld 24 graden, na tien minuten in een afgesloten auto al 34 graden is en na 30 minuten 43 graden. Zulke temperaturen kunnen dodelijk zijn voor mens en dier. De ervaring leert dat ook het raam op een kiertje zetten niet altijd het gewenste effect heeft. Laat je kind of je huisdier dan ook niet in een auto zitten, als je zelf even een boodschap of iets moet doen.

Bron: Facebook / Politie Den Bosch

Delen:
Deel Politie bevrijdt jongetje (2) uit vergrendelde auto naar Google+