Bosch Beest vliegt uit naar de A2

DEN BOSCH – Het Bosch Beest vliegt uit. In de week van 10 juli verhuist de stalen uil naar zijn definitieve plek: de tuin van het Mövenpick Hotel, naast de A2. De twaalf meter hoge uil werd gemaakt in het kader van het Jeroen Bosch-jaar en kreeg een voorlopige plek aan het Wilhelminaplein.

De stalen uil stond sinds december 2016 op het Wilhelminaplein en werd daar ontstoken bij het slotspektakel van het Jeroen Bosch-jaar. Het kunstwerk werd gemaakt in opdracht van Stichting Jheronimus Bosch 500 en heeft een tijdelijke aard. Kunstenares Marianne van Heeswijk en ontwerper Paul van Dongen gaven de uil vorm. Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt smeedden het beest bij Stichting Opis. Dit met hulp van ruim 350 inwoners.

Tijdelijke plek
Vanaf het begin was duidelijk dat de plek op het Wilhelminaplein tijdelijk zou zijn. De gemeente heeft een nieuwe plek gevonden bij Het Mövenpick Hotel, dat graag een plek in de tuin reserveert. Daarmee krijgt de uil een prominente plaats, in het zicht voor bezoekers aan en passanten van ’s-Hertogenbosch.

Bron: Gemeente Den Bosch

Delen:
Deel Bosch Beest vliegt uit naar de A2 naar Google+