Den Bosch Nieuws

Mikkers beoogd burgemeester van Den Bosch

DEN BOSCH – De gemeenteraad van ‘s-Hertogenbosch heeft tijdens de raadsvergadering van 10 juli 2017 Jack Mikkers aanbevolen als nieuwe burgemeester van ‘s-Hertogenbosch. Mikkers is nu nog burgemeester van Veldhoven.

Over het raadsbesluit om hem aan te bevelen voor benoeming, zegt Mikkers trots te zijn. “Wanneer ik benoemd word, zal ik er voor zorgen dat de stad ook trots is op zijn burgemeester.”

Verbinder
De gemeenteraad omschrijft de Mikkers als een sterke bestuurder met lef, die vasthoudend is en van zich laat horen. Hij past uitstekend in het frisse en vooruitstrevende profiel, dat de gemeenteraad heeft vastgesteld. Hij heeft een uitstekend netwerk en weet de verbindingen zowel binnen als buiten de gemeente goed te leggen. Jack Mikkers is een verbinder die betrokken is bij de stad, inwoners en ondernemers. Hij gaat gemakkelijk met mensen om en begeeft zich veel onder de inwoners en in de wijken. De heer Mikkers weet tegenstellingen te verkleinen in plaats van te vergroten. Hij heeft een open en ontspannen persoonlijkheid, met humor en vooral een frisse, vooruitstrevende blik.

De voorzitter van de vertrouwenscommissie, de Mike van der Geld: “De heer Mikkers heeft een krachtige, verbindende persoonlijkheid. Dit maakt hem bij uitstek geschikt om zowel een stevige burgemeester als een betrokken burgervader te zijn. Zijn frisse en toekomstgerichte blik maakt hem de burgemeester die onze gemeente nu nodig heeft.”

Installatie na de zomer
De aanbeveling van de gemeenteraad gaat nu naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij doet vervolgens een voordracht aan de Ministerraad. Uiteindelijk beslist de ministerraad en tekent de Koning het benoemingsbesluit. Dit gebeurt waarschijnlijk pas na het zomerreces. Naar verwachting kan de heer Mikkers per 11 oktober beginnen als nieuwe burgemeester. Dan is de installatie voorzien tijdens een bijzondere raadsvergadering.

Bron: Gemeente Den Bosch

Delen:
Deel Mikkers beoogd burgemeester van Den Bosch naar Google+