Den Bosch Nieuws

Bouw van groenste transferium van Nederland van start

DEN BOSCH – De bouw van het groenste transferium van Nederland is begonnen. Het transferium aan de Deutersestraat is het groenste energieleverende van ons land.

1500 zonnepanelen op het dak van het gebouw leveren de energie. Deze energie slaan we op en gebruiken we straks op een slimme manier voor het opladen van fietsen, auto’s en transferiumbussen. Het transferium wordt daarmee een batterij voor de stad en op dit vlak een voorbeeld voor Nederland.

100% opgeladen voor toekomst
Het transferium is straks niet alleen energieleverend, maar ook groen ingepast in de omgeving. Groene gevels, klimaatbestendig waterbeheer, ecologisch beheer van de omgeving en hergebruik van materialen maken het transferium uniek. Het transferium Deutersestraat is bedoeld voor bezoekers van de binnenstad en het nabijgelegen Jeroen Bosch Ziekenhuis. Maar ook voor natuurliefhebbers is het transferium een mooi startpunt. Straks loop je als wandelaar via een natuurbelevingspad richting natuurgebied de Gement. Met de bouw van transferium Deutersestraat zetten we een belangrijke stap richting een smart-city op het gebied van duurzame mobiliteit.
Meer informatie

Wie op de hoogte wil blijven van de ontwikkeling van het groenste transferium van Nederland kan zich aanmelden voor de nieuwsbrief.

Bron: Gemeente Den Bosch

Delen:
Deel Bouw van groenste transferium van Nederland van start naar Google+