Juventus-talenten op huurbasis naar FC Den Bosch

FC Den Bosch krijgt dit seizoen de beschikking over twee talentvolle spelers van de Italiaanse landskampioen en Champions League-finalist Juventus. Verdediger Erik Mattias Andersson (19) en aanvaller Giorgio Siani (20) komen de Bossche selectie per direct op huurbasis versterken.

Trainer/coach Wil Boessen is enthousiast over de komst van Andersson en Siani naar FC Den Bosch: “We hebben met Mattias en Giorgio twee talentvolle spelers binnengehaald die een kwaliteitsimpuls geven aan onze selectie. We zijn ervan overtuigd dat beide spelers zich bij FC Den Bosch als opleidingsclub op de juiste wijze verder kunnen ontwikkelen. Mattias is een sterke centrale verdediger, Giorgio kan zowel op het middenveld als op de flanken in de aanval uit de voeten. We verwelkomen twee zeer gemotiveerde en gedreven jongens die er naar uitkijken om de Bossche clubkleuren dit seizoen te verdedigen.”

Verdediger en aanvaller
Erik Mattias Andersson is geboren op 13 maart 1998 in het Zweedse Malmö en speelde, voordat hij bij Juventus aan de slag ging, in de jeugd bij Malmö FF. Voor de Juventus ‘Primavera’ kwam de verdediger, die tevens Zweeds jeugdinternational is, in het seizoen 2016-2017 twintig keer in actie. Giorgio Siani is geboren op 9 januari 1997 in Milaan (ITA). De vleugelaanvaller speelde in de jeugd onder andere voor de Italiaanse clubs Atalanta, Varese, Carpi en Tuttocuoio.

Samenwerking FC Den Bosch met Juventus
De komst van beide spelers vloeit voort uit de samenwerking die FC Den Bosch enkele jaren geleden met Juventus is aangegaan via voormalig FC Den Bosch-voorzitter en sponsor Maarten de Gruyter. De Bossche club heeft de contacten met ‘De Oude Dame’ sindsdien via manager voetbalzaken Wiljan Vloet onderhouden. De Italiaanse topclub stalde eerder Juventus-talenten Edoardo Ceria, Filippo Penna, Elvis Kabashi (allen 2014-2015), de Litouwse international Vykintas Slivka (2015-2016 en 2016-2017) en middenvelder Stefano Beltrame (2016-2017) bij de Bossche club. Andersson en Siani zullen op zeer korte termijn aansluiten bij de selectie van trainer/coach Wil Boessen.

| Aangepast: 31 augustus 2017 - 22:32
Delen:
Deel Juventus-talenten op huurbasis naar FC Den Bosch naar Google+