Jeroen van Vugt als assistent-coach bij New Heroes aan de slag

Jeroen van Vugt keert terug in de Maaspoort. De 26-jarige Bosschenaar tekent als assistent-coach bij New Heroes. Van Vugt beëindigt hiermee zijn spelerscarrière en focust zich volledig op een loopbaan als coach. Naast zijn werkzaamheden voor het eerste team, zal hij ook in de jeugdopleiding een actieve rol gaan vervullen.

Van Vugt kwam op zijn 15e voor het eerst in aanraking met de Bossche club, toen hij zich aansloot bij de jeugdopleiding. Na seizoenen gespeeld te hebben, keert hij terug buiten de lijnen. Hij zie het als een unieke kans, vertelt hij op de website van New Heroes. “Ik had voor mijzelf de keuze gemaakt dat als ik in de Eredivisie zou blijven, dat dit alleen bij New Heroes zou zijn. Toen Jos Frederiks mij voorstelde om verder te gaan als assistent-coach was ik verrast, maar ook direct enthousiast.” Hij vervolgt: “Ik ben een geboren Bosschenaar en de Maaspoort is altijd mijn thuis geweest. Ik ben hier aan mijn spelersloopbaan begonnen en het maakt mij trots dat ik nu als coach dezelfde weg bewandel. Er is rondom New Heroes iets bijzonders aan het ontstaan en daar draag ik graag aan bij. Dat ik ook nog onder een topcoach als Poropat mag werken maakt het voor mij helemaal af”.

Op Facebook zijn de reacties gemengd. Naast de felicitaties zagen sommige Van Vugt liever in een andere rol terug komen. “Hij had van mij ook speler mogen worden”, zegt Marja van Balkum. Leidenaar Ivo Boom had em liever nog even onder het net gezien. “Zo vader zo zoon. Had je liever nog zien ballen man. Coachen kan altijd nog!”

Bron/foto: New Heroes website

| Aangepast: 11 september 2017 - 22:35
Delen:
Deel Jeroen van Vugt als assistent-coach bij New Heroes aan de slag naar Google+