Embleem voor Carnaval 2018 onthuld ‘Oeteldonk, Van Keinds Af Aon’

Het nieuwe embleem van Carnaval, met het thema ‘Oeteldonk, Van Keinds Af Aon’ is zondag 24 september bekend gemaakt. Het ontwerp komt uit handen van de 17-jarige Rick Post uit Oeteldonk. Zijn embleem zal op duizenden kielen komen, in het normale en kinderformaat. Post deed al sinds zijn negende mee met de jaarlijkse ontwerpwedstrijd.

Het ontwerp is gebaseerd op herkenbaarheid. “Iedereen herkent het, of zijn eigen kind op de schouder of hoe je zelf carnaval vierde als 5-jarige”, aldus de winnaar van de wedstrijd én de prijs: zijn ontwerp in het groot geborduurd. Hij koos dan ook bewust voor een wat ouder kind. “Je beleeft carnaval pas echt voor eerdt als je vijf bent.”

Inspiratie
Het embleem bevat niet enkel visuele verwijzingen naar de kindertijd. Ook over de vorm is nagedacht. “De vorm van het embleem is die van alle emblemen tot 1993.” Bij het maken van het ontwerp is Post ook geïnspireerd door het nummer ‘Beloof me’ van Ad Siemons. “Dat is terug te zien in het frisse blauwe kieltje van het kind en de donkere versleten kiel waar al jaren van carnaval in zitten.”

Het embleem is te koop bij de officiële verkooppunten en via de webshop Stichting Hendrien.

Het moment van de onthulling:

Rick Post in gesprek met de Minister van Evenementen:

Een knuffel voor de winnaar

Trots wordt de prijs getoond:

Ook dit jaar was de jaarlijkse ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Vele ontwerpers van binnen en buiten Oeteldonk deden mee. Uit de 139 inzendingen kwamen drie genomineerden. Behalve de winnaar kregen de overige genomineerden hun inzending als embleem ingelijst mee naar huis. Dit jaar bleek het thema lastiger dan voorgaande jaren, gezien het aantal inzendingen.

| Aangepast: 24 september 2017 - 16:01
Delen:
Deel Embleem voor Carnaval 2018 onthuld ‘Oeteldonk, Van Keinds Af Aon’ naar Google+