Eerste ontwerp nieuwe constructie Knillis onthuld

Knillis lijkt komende carnaval met een schaarhoogwerker onthuld en begraven te gaan worden. Tijdens de vergadering van het Boerenparrelement werd een illustratie van de te gebruiken constructie getoond.

Het grote voordeel van deze technische oplossing is dat Hendrien eens per vier jaar naast Knillis kan staan. In totaal zal het gestalte inclusief de boer zo’n zes meter hoog worden. De bovenkant wordt breder dan de sokkel van de afgelopen jaren. “Nu is de sokkel een meter bij een meter. Dat wordt 1,5 meer bij drie meter.” Er is gekeken of het smaller kon, maar daar is volgens interim-Minister van TMOC ‘niets aan te doen’.

Over de vraag hoe met de windgevoeligheid wordt omgegaan, is nagedacht. “Het huidig ankerpunt van Knillis gaat ruim de grond in. Ook bevat de voet verzwaringen.” De contstructie wordt voor daadwerkelijke ingebruikname getest. “Als de contrictir staat, gaan we oefenen. […] Zonder Knillis, want dat past niet in de hal.”

| Aangepast: 26 september 2017 - 22:05
Delen:
Deel Eerste ontwerp nieuwe constructie Knillis onthuld naar Google+