Nieuwe Minister van Financiën in Oeteldonk: Anita Maas

Oeteldonk heeft een nieuwe Minister van Financien. Tijdens de vergadering van het Boerenparrelement werd Anita Maas benoemd. Zij neemt per direct de taken over van Jacques Vogel, die deze avond de laatste keer zijn koffertje met de afrekening en begroting. Vogel heeft 11 jaar op deze post gezeten.

Maas kreeg voor de stemming de kans om voor haar benoeming te pleiten. Zij gaf aan de ervaring, kennis en netwerk in het Bossche en Oeteldonkse te hebben. Zij gaat naar eigen zeggen onder andere ‘de achterkant faciliteren om meer leden te krijgen’.

Maas is met 35 stemmen unaniem aangenomen, een eer die ze met de huidige Minister van Verenigingen moet delen. Met de benoeming is Maas de derde vrouw in het ministerie.

Afscheid
Minister-President Sander van de Gevel nam voor het aanstellen de tijd om de afzwaaiend minister te danken en aan te geven wat de impact van Vogel is geweest. “Jouw opvolgster moet in flinke schoene staan, maar deze schoenen zijn glimmend achtergelaten.” Om te eindigen met de woorden ‘da ge bedankt bent da witte’ en een staande ovatie als gevolg.

| Aangepast: 26 september 2017 - 22:10
Delen:
Deel Nieuwe Minister van Financiën in Oeteldonk: Anita Maas naar Google+