William Koppers nieuwe Minister van Jeugdzaken, “we zien hem omvangrijk ministerie leiden”

Het Ministerie van Jeugdzaken heeft per afgelopen Boerenparrelement vergadering een nieuwe minister. William Koppers werd unaniem gekozen en vervolgens geïnstalleerd. Tijdens de installatie sprak Minister-President Sander van de Gevel lovende woorden. “We zien hem omvangrijk ministerie leiden.”

Koppers heeft een lange historie in het Oeteldonksche. Hij begon acht jaar geleden zoals ie zelf zegt in zijn voorstelmoment aan het BP en aanwezige publiek ’met een bingomolentje’ in Oeteldonksche club. Inmiddels is hij een aantal jaar actief in het Boerenparrelement, dat hij volgende week na het Kwèkfestijn zal verruilen voor het ministerschap.

‘De jeugd is een mooie doelgroep’
In een eerste reactie laat Koppers weten snel aan de slag te willen gaan. “Ik heb nu eindelijk de stap genomen. […] Ik heb er ontzettend veel zin in, het lijkt me leuk.” In de sollicitatie gaf de verse minister aan thuis een mini-ministerie te runnen. Deze ‘ervaringen’ zal hij nu kunnen toepassen, maar dat lijkt geen probleem te worden. “Ik heb iets met deze doelgroep. De jeugd is een mooie doelgroep om mij voor in te zetten.”

| Aangepast: 14 november 2017 - 22:48
Delen:
Deel William Koppers nieuwe Minister van Jeugdzaken, “we zien hem omvangrijk ministerie leiden” naar Google+