Jong Telènt wint Kwèkfestijn voor 9e keer, een nieuw record

Jong Telènt heeft zaterdag het 59e Kwèkfestijn in Oeteldonk gewonnen en daarmee het nieuwe record te pakken. Met het nummer ‘Gaoi ut mar aon mun buurvrouw vraoge’ eindigde de club voor C.V. Lustum, die lange tijd de prijs leek te pakken met ‘D’n Oeteldonkse drôôm’. Met de winst verbrak het zangduo Leo Donkers en Jurgen van Nimwegen het record van het Van Alles We, waar vader en oom Danny en Wim deel van uitmaakte. Het record blijft dus in de familie.

Deze editie van ‘de Kwèk’ was volgens Peer vaan den Muggenheuveleen lastige opgave. “Normaal heb ik wel een gevoel welke kant het opgaat, maar dit jaar wens ik de jury veel succes”. Toch kwam de jury tot een oordeel. Jong Telènt mocht de Joep Peters-wisselbokaal voor de negende keer (het nieuwe record) mee naar huis mocht nemen, zij waren niet de club met de meeste prijzen. BikBent AdFundum & La Pelders & OetelSjoowballet met ‘Dé Mooie Durpke’ haalde niet enkel de derde plaats. Deze bijzondere combinatie sleepte ook de presentatieprijs en Brabants Dagbladprijs binnen.

Emotie en Pap
Het Kwèkfestijn stond weer vol van emotie en de gein. Emotie was niet enkel bij het jubileum van Luud Gieles te vinden. Het thema ‘Oeteldonk, van Keinds af Aon’ kwam bij het optreden van Attenooije op een bijzondere manier terug. Het nummer over de mooiste vrouw in hun leven, bleek aan het eind om de moeders te gaan. En laten die nu al de hele tijd achter de muzikanten en zangers staan.

Behalve de emotie was er ook de gebruikelijke kolder. Zo bouwde C.V. Vergimmes Mooi het podium tot eetzaal om en vloeide de pap rijkelijk op en vooral naast de borden.

Debuut en in de prijzen
De debuterende club De Sepkes, bestaande uit leraren, behaalde met hun Oeteldonks leesplankje de aanmoedigingsprijs, een mooie opsteker voor de club van pas enkele maanden oud. De laatste prijs, de Theater aan de Paradeprijs, ging naar C.V. De Bambergers met hun nummer ‘Oeteldonk van Keinds af aon’.

Jubileum Luud Gieles
Tijdens het 59e Kwèkfestijn was er aandacht voor het 22-jarig jubileum van Kwekfestijn-host Luud Gieles. Gedurende de dag werd hij al in het zonnetje gezet door alle deelnemende clubs. Bij ieder optreden ontving de spreekstalmeester bloemen, variërend van rode rozen, tot prei en een cactus. De Peer sprak lovende woorden, waarna de spreker, die normaal altijd een antwoord heeft, even stil werd en een traan liet lopen. Ter gelegenheid van het jubileum kwam Beurs Lipke nog eenmaal optreden.

1e plaats: C.V. Jong Telènt – Gaoi UT mar aon de buurvrouw vraoge!

2e plaats: C.V. Lustum – D’n Oeteldonkse drôôm

3e plaats: BikBent AdFundum & La Pelders & OetelSjoowballet – Dé Mooie Durpke

Complete uitslag
Hieronder vind je de complete uitslag
1. C.V. Jong Telènt – Gaoi UT mar aon de buurvrouw vraoge! (17 pntn)
2. C.V. Lustum – D’n Oeteldonkse drôôm (40 pntn)
3. BikBent AdFundum & La Pelders&OetelSjoowballet – Dé Mooie Durpke (52 pntn)
4. Attenooije! – Môônumènt (55 pntn)
5. C.V. Veni Vidi Vici – Van keinds af aon (61 pntn)
6. De Mafkikkers – Dit is mun plèkske (65 pntn)
7. C.V. Vergimmes Mooi – PAP (Papa Altijd Pleiten) (68 pntn)
8. UT – Un schitterende bende (75 pntn)
9. C.V. de Kwaoitongen – Van de wieg tot aon ut graf (88 pntn)
10. C.V. de Krukskes – Ik geef ut oe mee (90 pntn)
11. Foe Jong Bende – Munne jongen (115 pntn)

| Aangepast: 18 november 2017 - 23:37
Delen:
Deel Jong Telènt wint Kwèkfestijn voor 9e keer, een nieuw record naar Google+