FC Den Bosch en Zwaluw V.F.C. gaan samenwerken

FC Den Bosch wil zich profileren als een actieve, maatschappelijk betrokken partner in de stad en regio. Een duurzame samenwerking met amateurverenigingen vormt hierbij op sportief vlak een belangrijke hoeksteen. Talentontwikkeling staat centraal en een bijdrage leveren aan het verhogen van het niveau van het amateurvoetbal in de regio is een concreet uitgangspunt. Dit gevoel wordt versterkt nu de club sinds dit seizoen de voetbalopleiding weer onder haar eigen vleugels heeft genomen en actief uitdraagt onder de naam ‘FC Den Bosch Jeugdopleiding’.

De Bossche club is de afgelopen periode gestart met een traject waarbij zij de banden met de amateurverenigingen in de regio wil aanhalen en versterken en is er trots op dat zij Zwaluw V.F.C. als partner mag presenteren binnen het beleid ‘samenwerking amateurclubs’.

Manager voetbalzaken Wiljan Vloet over de samenwerking: “Zwaluw V.F.C. is een club met wie we van oudsher veel hebben samengewerkt. Spelers als Hans Gillhaus, Jos van Herpen, Paul Beekmans en Koen van de Laak maakten vanuit de Vughtse club, via FC Den Bosch, hun stappen in het betaald voetbal. We zijn zeer content dat we de relatie verder kunnen versterken middels deze samenwerking. We streven samen naar een duurzaam partnership, waarbij we gaan werken aan verbindingen op het gebied van voetbal, kennisdeling en activiteiten.”

Voorzitter Henk Klösters namens Zwaluw V.F.C.: “Tussen FC Den Bosch en Zwaluw V.F.C. bestaat een bepaalde band. Diverse spelers zijn ooit begonnen bij de amateurclub Zwaluw V.F.C. om vervolgens hun carrière bij de betaald voetbalclub FC Den Bosch voort te zetten. In het clubhuis in Vught worden de Bossche spelers uit het verleden geëerd met een speciale vermelding op de ‘Wall of Fame’. Om deze natuurlijke carrièrestap te formaliseren is besloten om met FC Den Bosch een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan!”

FC Den Bosch en Zwaluw V.F.C. zullen de samenwerking aanstaande vrijdag (12 januari), voorafgaand aan het duel met Almere City FC, in Stadion De Vliert ondertekenen. Tevens is Zwaluw V.F.C. die avond ‘Club van de week’ en met een afvaardiging vertegenwoordigd op de tribunes. Pupillen van de club uit Vught mogen bovendien meelopen in de ‘line-up’ en een voetbalactiviteit uitvoeren in de rust.

| Aangepast: 11 januari 2018 - 18:39
Delen:
Deel FC Den Bosch en Zwaluw V.F.C. gaan samenwerken naar Google+