Raamkatten in Den Bosch op Instagram

Soms loop je langs een raam en voel je hoe twee oogjes je volgen. Deze ‘raamkatten’ zijn inmiddels een begrip op Instagram, zo ook in Den Bosch onder het account @raamkatten_denbosch. Sanneke Anker (28) begon in de zomer dit account en ik spraak haar erover via Instagram.

Sanneke kwam op het idee na een artikel op Facebook over raamkatten in Amsterdam. “Toen ik zag dat er nog geen Raamkatten Den Bosch was, wist ik wat me te doen stond”. Door haar account is de Bossche anders naar de omgeving gaan kijken.
“Ik ga niet speciaal op pad om raamkatten te spotten, maar je kijkt wel anders om je heen.” Ook haar omgeving is inmiddels in de ban van de katten. “Eerst vond mijn vriend het geloof ik beetje raar dat ik stopte om raamkatten vast te leggen en nu is hij zelf mee aan het spotten! Dus het werkt wel aanstekelijk.”

Samen met anderen
Anker krijgt ook vaak foto’s toegestuurd, ‘gelukkig maar, want alleen zou ik het niet kunnen!’. Dat zijn foto’s van katten die haar volgers tegenkomen. “Of van hun eigen fluffy viervoeter.” En dat levert leuke contacten op. “De reacties zijn erg leuk! Wie houdt er nou niet van kattenfoto’s?! En zo leer je ook mensen een beetje kennen met dezelfde liefde voor katten.”

Favoriet
Sanneke heeft twee favoriete foto’s die er voor haar uitspringen. “Deze foto vanwege het mooie pand, het karakteristieke van Den Bosch met glas in lood.”

De andere foto laat een kat zien die door de luxaflex gluurt. “Deze is gewoon hilarisch en laat de nieuwsgierigheid van de kat zien.”

Wil je meer raamkatten in Den Bosch zien? Neem een kijkje op het account @raamkatten_denbosch.

| Aangepast: 13 januari 2018 - 14:35
Delen:
Deel Raamkatten in Den Bosch op Instagram naar Google+