Malik Morgan nieuwe point guard New Heroes Basketball

DEN BOSCH – New Heroes Basketball heeft zich per direct versterkt met Malik Morgan (1.93m). De 24-jarige guard voegt zich woensdag bij het team van coach Silvano Poropat. De Bossche recordkampioen was na het wegvallen van Anthony Marshall op zoek naar een vervanger.

Nauwkeurig gehandeld
Jos Frederiks over het aantrekken van de Amerikaan: “Wanneer je startende point guard wegvalt weet je dat je als club moet handelen. Echter, deze fase van het seizoen is ook de meest lastige om een directe versterking aan te trekken. Zeker als het gaat om de positie van point guard. Daarom zijn we uiterst nauwkeurig te werk gegaan. Met Morgan hebben we iemand die op beide guard posities uit de voeten kan, relatief groot is, sterk, scorend vermogen brengt en bovenal in dienst van het team kan spelen. Bovendien komt hij uit een goed nest en hebben zijn ouders én zus veel affiniteit met topsport. Dankzij een clausule in zijn contract kan hij per direct de overstap maken vanuit Chili. Morgan stond al langer op onze scoutingslijst en vanuit ons brede Amerikaanse netwerk horen we goede verhalen over hem als speler én persoon.”

Fantastische kans
De nieuwe speler spreekt uitgelaten: “Na college heb ik eerst de stap naar Chili gezet, waar ik bij CDU Catolica een prima jaar heb doorgemaakt (16,2 punten/4,2 assists). Mijn hoofddoel is om in Europa te slagen en dit is
voor mij dan ook een fantastische stap. De kans om bij een club als New Heroes in te stromen en volop mee te strijden grijp ik met beide handen aan. Ik kan niet wachten me bij het team te voegen.”

| Aangepast: 4 april 2018 - 22:17
Delen:
Deel Malik Morgan nieuwe point guard New Heroes Basketball naar Google+