Nieuw Boerenparrelement gekozen in Oeteldonk

Zaterdagavond is de nieuwe formatie voor het Boerenparrelement bekendgemaakt. Overdag konden leden van de Oeteldonksche Club hun stem uitbrengen voor de 55 plaatsen die te verdelen zijn.

Meer dan 1200 stemmen kwamen via de online stembus op www.amadeiro.nl en de fysieke stembus in Hotel Central. Daar werd campagne gevoerd door kandidaten om de harten te winnen van zwevende kiezers. Uiteindelijk kwamen 224 leden van de OC in het hotel hun stem uitbrengen.

Lees ook: Bekijk hier de uitslag van de Boerenparrelement-verkiezing 2018

‘Oeteldonk voor 11 minuten bestuurloos’
Voorafgaand aan de bekendmaking werd het oude Boerenparrelement ontslagen uit haar functie, waardoor er zo’n elf minuten lang geen besluiten genomen konden worden. Zoals Minister-President Sander van de Gevel verwoordde:”er is nôôd”. Vervolgens werden de nieuwe leden bekendgemaakt.

Vers bloed
Er is sprake van een verfrissing in het bestuursorgaan. In het nieuwe BP zitten 23 nieuwe leden voor een eerste termijn en 32 leden uit de voorgaande BP’s. Ook zijn er meer vrouwelijke Boerenparrelementsleden.

De installatie van alle leden is 24 april, de eerste openbare vergadering is dinsdag 18 september.

Bbekendmaking nieuwe Boerenparrelement (foto: Martijn de Bie)

| Aangepast: 8 april 2018 - 09:59
Delen:
Deel Nieuw Boerenparrelement gekozen in Oeteldonk naar Google+