Marlies Verbruggen stopt bij HC Den Bosch: “tijd voor de jeugd”

Marlies Verbruggen (28) stopt aan het einde van het seizoen met tophockey, is maandagavond bekendgemaakt. De aanvalster van Dames 1 zet na de Europese Kampioenschap in Londen een punt achter haar carrière. “Het wordt tijd voor iets anders”, zegt ze in de bekendmaking op onder andere Facebook.

Verbruggen geeft aan het dat het na twaalf seizoenen in de Hoofdklasse vindt Marlies mooi is geweest en maakt plaats voor een nieuwe generatie. “Nu is het tijd voor de jeugd, er is zoveel talent bij Den Bosch. Voor mij is het een goed moment om na te denken over wat ik wil gaan doen na het hockey.”

Marlies zegt met een warm gevoel terug te kijken op haar periode bij de Bossche hockeyclub. “Toen ik hier in 2014 kwam, viel alles op zijn plek. Ik had een fijne baan en ging wonen en hockeyen in Den Bosch. Ik heb vier onwijs mooie seizoenen gehad.”

Ook het team krijgt lovende woorden van de 28-jarige.
“Den Bosch is zo’n bijzonder team”, vervolgt ze. “Je kunt niet weten wat voor ploeg dit is tenzij je er zelf onderdeel van bent. Ik ga die extreme wil om te winnen en hoe iedereen voor elkaar door het vuur gaat ontzettend missen.”

Marlies is ook nog in Den Bosch in actie te zien. Ze speelt met Dames 1 op zondag 29 april de eerste wedstrijd van halve finale van de play-offs tegen SCHC. Daarna staat van 17 tot en met 20 mei de EHCC in het Londense Surbiton op het programma.

| Aangepast: 24 April 2018 - 07:37
Delen:
Deel Marlies Verbruggen stopt bij HC Den Bosch: “tijd voor de jeugd” naar Google+