Konikmerrie in Kanaalpark in Den Bosch adopteert verstoten veulen

In het Kanaalpark is iets bijzonders gebeurd. Op Hemelvaartsdag is er een Konikveulentje geboren, verstoten door de eigen moeder en geadopteerd door een andere moeder. De dieren lopen vrij rond in het park.

“Sinds april leven er twee harems vrijlevende Konikpaarden in het Kanaalpark. Een harem bestaat uit merries met veulens en één of meerdere hengsten. Bij beide harems waren al twee veulentjes geboren. Het wachten was nog op een jonge merrie in het grootste harem. Zij heeft haar veulentje gekregen in de nacht van Hemelvaart. Waarschijnlijk is het veulen kort na de geboorte verstoten door de moeder. In de ochtend had het veulen al een pleegmoeder gevonden in het kleine harem”, meld de gemeente op haar website.

De gemeente noemt het een bijzondere situatie. “Veulentjes worden helaas wel eens vaker verstoten, maar zeer zelden opgenomen door andere merries. Zeker niet wanneer de merrie al een eigen veulen heeft. De natuur heeft dat nu zelf geregeld: de geboorte, het verstoten, maar ook het adopteren van het veulen door de merrie.”

Lees verder bij Gemeente ‘s-hertogenbosch

| Aangepast: 12 mei 2018 - 22:29
Delen:
Deel Konikmerrie in Kanaalpark in Den Bosch adopteert verstoten veulen naar Google+