Gemeente Den Bosch: “Veiligheid weer beter”

Iedere twee jaar doet de gemeente Den Bosch onderzoek naar de veiligheid in ’s-Hertogenbosch. De gemeente zegt op de website dat het daar de laatste jaren ‘steeds beter mee gaat’. “Tussen 2013 en 2017 is de veiligheidsindex verbeterd van 133 naar 93. Hoe lager het indexcijfer is, hoe veiliger het is.”

Woninginbraken

Het aantal woninginbraken is de afgelopen twee jaar kleiner geworden, aldus de gemeente. “In 2017 waren er 23% minder dan in 2015.” Ook het aantal straatroven is minder dan voorgaande jaren. In 2017 waren er 11% minder dan een jaar eerder. De aandacht lijkt niet naar de buitenwijken van de gemeente te gaan. “De meeste vonden plaats in de Binnenstad.”

Lees meer over het onderzoek bij Gemeente ‘s-hertogenbosch

| Aangepast: 1 juni 2018 - 16:24
Delen:
Deel Gemeente Den Bosch: “Veiligheid weer beter” naar Google+