New Heroes Basketball slaat slag met Steven Cook

De Amerikaan (1.96m) Steven Cook staat bekend om zijn sterke spel, energieke acties en goede schot. En het belangrijkste: hij zal uitkomen in de kleuren van New Heroes. Dat maakte de club woensdag bekend.

Steven vertegenwoordigde als student de prestigieuze ‘Ivy League University’ Princeton en scoorde in zijn laatste seizoen gemiddeld 13,6 punten, pakte gemiddeld 5,1 rebounds en schoot 42% raak op zijn driepuntsschoten. De 23-jarige maakt zich op voor zijn 2e seizoen in Europa. Eerder speelde hij voor BC Tartu Ulikool in de sterke Estse competitie waar hij bovendien meerdere malen ‘player of the month’ was in de Baltic League.

Jos Frederiks ligt de komst van de aanwinst toe: “Steven is geen onbekende voor ons. Sterker nog, vorig jaar hadden we hem ook al op ons verlanglijstje staan. Met zijn ervaring in Estland en in de ‘Baltic League’ weten we zeker dat hij voor ons een speler van de buitencategorie is. Hij is een slimme speler die zo maar eens kunnen uitgroeien tot een heuse vedette in de Maaspoort. Een sterkhouder waarmee we met vertrouwen gaan strijden voor de titel, beker en natuurlijk in Europa.”

“Europa is bekend terrein”
Over zijn overstap naar Den Bosch vertelt Cook als volgt: “Europa is voor mij inmiddels bekend terrein en ik maak de keuzes voor mijn clubs bewust. New Heroes Basketball is voor mij een ‘no brainer’. De plannen van de club gecombineerd met een zeer goede coach als Silvano Poropat én het meespelen in de FIBA Europe Cup deden mij geen moment twijfelen. Wat mij betreft kan het seizoen morgen beginnen!”

| Aangepast: 8 augustus 2018 - 18:51
Delen:
Deel New Heroes Basketball slaat slag met Steven Cook naar Google+