Dit is het embleem ‘Oeteldonk, Binnenstebuiten’ voor carnaval 2020

Het embleem voor carnaval 2020 in Den Bosch is zaterdagmiddag bekend gemaakt. Onder het motto ‘Oeteldonk, Binnenstebuiten’ werden meer dan 100 ontwerpen van binnen en buiten Oeteldonk ingestuurd. Yvonne Serré maakte het winnende design.

Dit jaar deden 114 ontwerpers mee. De jury heeft uit alle 184 inzendingen een selectie gemaakt waar het winnende ontwerp uit gekozen is. Het embleem zal in een grote en kleine variant op de kielen en jasjes sieren.

Na de bekendmaking liet Serré weten geraakt te zijn door de gedachte dat het embleem overal te zien zal zijn. “Je doet het voor de eer, dat is echt waar. Maar als je dan wint.. fantastisch.”

Binnenstebuiten: Laat jezelf zien, dat vinden we belangrijk

Voor de uitreiking lichtte de Minister-President het thema toe. Het thema ‘Oeteldonk, Binnenstebuiten’ moet op twee manieren bekeken worden. “We willen meer vertellen over onze organisatie. Niet iedereen weet dat er honderden vrijwilligers zijn die zóveel uren steken in Oeteldonk om het feestje te kunnen vieren”, aldus Van de Gevel.

“Maar ook de creativiteit is belangrijk. Of het nu het Kwekfestijn, de optocht of de ontwerpwedstrijd is. Oeteldonkers laten de creativiteit zien, keren zichzelf binnenstebuiten.” […] “Je moet jezelf laten zien, jezelf buiten keren. Dat vinden we als Oeteldonk belangrijk.”

Jeugdontwerpers

Omdat de jeugd belangrijk is voor het behoud van Oeteldonk, werden de kinderen onder de deelnemers in het zonnetje gezet. Zij hebben hun ontwerp op een button meegekregen om uit te delen aan vriendjes en familie. Uiteraard elf stuks.

De overige genomineerden waren voormalig winnaars Rick Post en Joery van Zandvoort. Zij ontvingen hun embleem ingelijst.

| Aangepast: 28 september 2019 - 15:02
Delen:
Deel Dit is het embleem ‘Oeteldonk, Binnenstebuiten’ voor carnaval 2020 naar Google+