Invulling D’n elfde van d’n elfde / Kwèkfestijn

Den Bosch Nieuws

D’n elfde van d’n elfde

De Oeteldonksche Club vindt veiligheid en gezondheid heel belangrijk. We volgen de landelijke coronarichtlijnen en -adviezen daarom op de voet. We schakelen hierover met onze partners en denken na over wat dit voor onze evenementen betekent. Zoals we jullie vorige keer verteld hebben, hebben we voor onze evenementen in het najaar (11-11 en Kwèkfestijn) drie scenario’s opgesteld.

 

Geen opening op de Parade

Gezien de huidige situatie rondom corona en het advies van de overheid (1,5 meter en vermijd drukte) hebben we besloten om voor 11-11 te kiezen voor een minimale variant. Dat betekent dat we dit jaar geen fysieke opening organiseren op de Parade, maar een digitale opening die iedereen online kan volgen. Onder het mom van: ‘Oeteldonk komt naar jou toe, in plaats van jij naar Oeteldonk’, zullen we die dag dus alleen online aanwezig zijn.

 

Vooral online

Ook de horeca en gemeente denken na over een passend scenario voor 11-11. Zeker is dat het geen carnavalsdag wordt zoals we gewend zijn. Het ontmoeten en samenzijn, dat wat ons feest zo mooi maakt, kan nu helaas even niet. Maar Oeteldonk zou Oeteldonk niet zijn als we er die dag niet een online feestje van maken. Hoe die dag er precies uit gaat zien en wat je kunt verwachten, daarover informeren we je later.

 

Kwèkfestijn

Net zoals voor d’n elfde van d’n elfde, hebben we ook voor het Kwèkfestijn drie scenario’s uitgewerkt. Ook hiervoor geldt weer dat we uitgaan van de landelijke richtlijnen en adviezen. De belangrijkste richtlijn is dat we de 1,5 meter moeten waarborgen. Dat betekent dat we voor de locatie van het Kwèkfestijn afhankelijk zijn van de grootte van de ruimte.

 

Mainstage

Geadviseerd door het 1,5 meter-loket, die gespecialiseerd zijn in evenementen op 1,5 meter, focussen we ons nu op Mainstage als locatie voor het komende Kwèkfestijn. Daar hebben we alle ruimte om de richtlijnen en adviezen te waarborgen. Bovendien is Mainstage ook één van de locaties waar ons Hoftejater hun programmering heeft tijdens de sluiting van het Theater aan de Parade.

 

21 november

We moeten nog een kleine slag om de arm houden, deze locatie is nog niet helemaal definitief. De komende weken voeren we (financiële) gesprekken om het rond te krijgen. Maar we gaan er vanuit dat we eruit gaan komen. Als dat zo is, vindt het Kwèkfestijn dus daar plaats op zaterdag 21 november. Op de gebruikelijke datum (de eerste zaterdag na 11-11) heeft Mainstage al een voorstelling gepland.

 

In gesprek

Omdat we uit de stad weggaan, vinden we het belangrijk dat we met onze ordenaorissen (horeca) bespreken hoe we ze toch kunnen betrekken bij het evenement. Ook met de clubkes gaan we uitvoerig in gesprek hoe Kwèkfestijn er dit jaar uit gaat zien. Oeteldonkers over de hele wereld kunnen online weer meegenieten: de hele dag zal deze bijzondere editie van het Kwèkfestijn te volgen zijn.

 

Bouwen op 1,5 meter

In nauw overleg met de bouwers, hebben we besloten dat we dit jaar toch gaan bouwen aan carnavalswagens. Dat doen we uiteraard op de veilige 1,5 meter. Het 1,5 meter-loket helpt ons hierbij ook weer om dat goed en veilig in te richten. De nieuwe bouwhal gaat op 1 oktober open. Er komt nog een officiële opening (uiteraard met alle veiligheidseisen), daarover volgt later meer informatie.

| Aangepast: 4 september 2020 - 21:13
Delen:
Deel Invulling D’n elfde van d’n elfde / Kwèkfestijn naar Google+