FC Den Bosch pakt zwaarbevochten drie punten tegen FC Dordrecht

Den Bosch Nieuws

Op zondag 6 september stond voor FC Den Bosch de eerste thuiswedstrijd van de competitie op het programma. Tegenstander in De Vliert was FC Dordrecht. Een tegenstander waar Den Bosch de laatste jaren goede herinneringen aan heeft. 

Met een negentienjarige debutant Jorn van Hedel aan de start begon de thuisploeg goed aan de wedstrijd. Al vroeg wist Jizz Hornkamp zijn collega aanvaller Ryan Trotman alleen voor de Dordtse doelman Anthony Swolfs te zetten maar die wist zijn inzet te keren. Het bleek de opmaat naar een prima fase van de Bosschenaren die de gasten met verzorgd spel wisten terug te dringen op eigen helft. Van Hedel liet zien van zenuwen geen last te hebben en bekroonde zijn debuut bijna met een doelpunt. Toch waren het de gasten uit Dordrecht die tien minuten voor rust op voorsprong kwamen. Middenvelder Kevin Jansen schoot van dichtbij hard tegen de touwen en zette daarmee de ruststand van 0-1 op het scorebord.

Na rust wist de ploeg van Erik van der Ven snel orde op zaken te stellen. Kevin Felida poeierde een afgeslagen bal snoeihard binnen en zette zo op schitterende wijze zijn ploeg naast Dordrecht. De thuisploeg ging hierna op zoek naar een tweede treffer. Het overwicht was er wel maar echte kansen bleven uit. Nadat Trotman het veld had verlaten voor Lars Miedema drong Den Bosch nog meer aan. Halverwege de tweede helft zette diezelfde Miedema zijn ploeg bijna op voorsprong toen hij na een prachtige actie van Mats Deijl de bal tegen de lat schoot.

De ingevallen Dhoraso Moreo Klas gaf Paco van Moorsel nog een goede kans om te scoren maar de nummer tien van Den Bosch schoot zijn voorzet net over het doel van Swolfs. Even later was diezelfde Van Moorsel wel trefzeker toen hij een corner in de doelmond tegen zich aan geschoten kreeg en daarmee als maker van het winnende doelpunt de boeken in ging. Een zwaarbevochten 2-1 overwinning voor FC Den Bosch in het eerste thuisduel in De Vliert.

Volgende week maandag wacht het eerste Brabantse onderonsje voor FC Den Bosch. Dan gaat de ploeg van Erik van der Ven op bezoek in het Rat Verlegh Stadion bij NAC Breda.

Het bericht FC Den Bosch pakt zwaarbevochten drie punten tegen FC Dordrecht verscheen eerst op FC Den Bosch.

| Aangepast: 6 september 2020 - 20:46
Delen:
Deel FC Den Bosch pakt zwaarbevochten drie punten tegen FC Dordrecht naar Google+