FC Den Bosch ziet punt in slotfase uit handen glippen

Den Bosch Nieuws

In een met vierduizend toeschouwers gevuld Rat Verlegh Stadion trapte FC Den Bosch op maandag 14 september om 20:00 uur af voor de derde competitiewedstrijd. Met de van een blessure terugkerende debutant Christophe van Zutphen in de basis, die de afwezige Van Hedel verving, leek Den Bosch op voorhand een heet avondje tegemoet te gaan.

De ploeg van Erik van der Ven kwam brutaal uit de startblokken in Breda. Binnen het kwartier namen de Bosschenaren de leiding via een beauty van een goal van Jizz Hornkamp. De spits nam een voorzet van Green ineens op zijn slof en zag de bal prachtig tegen het net verdwijnen. Na die snelle openingstreffer nam de thuisploeg het heft in handen. Met name de schoten van middenvelder Mounir El Allouchi kwamen dicht in de buurt van de gelijkmaker, ware het niet dat Van der Steen en de paal voor hem in de weg stonden. Ook de kopstoot van Spanjaard Roger Riera trof geen doel, waardoor FC Den Bosch met een 0-1 stand de rust in ging.

Al rap in de tweede helft kwam NAC langszij. Van Hooijdonk schoot van dichtbij de gelijkmaker tegen de touwen (1-1). Het startschot voor een heet kwartiertje in het Rat Verlegh Stadion vol met opstootjes, kaarten en schermutselingen, maar zonder doelpunten. Den Bosch krabbelde weer op en kreeg twintig minuten voor tijd via Paco van Moorsel dé kans om opnieuw op voorsprong te komen. De middenvelder zag zijn inzet knap gepakt worden door keeper Nick Olij van NAC Breda. Vanaf dat moment werd het stuivertje wisselen tussen beide teams. Riera kopte van dichtbij naast namens NAC, waar Hornkamp en Deijl nog dicht bij de winnende Bossche treffer waren. Vijf minuten voor tijd trok de thuisploeg dan toch aan het langste eind; opnieuw Sydney van Hooijdonk die met zijn treffer de 2-1 eindstand op het bord wist te zetten.

Een flinke teleurstelling voor de moegestreden Bosschenaren die op basis van strijd en passie zeker een punt hadden verdiend. Volgende week dinsdag wacht een thuiswedstrijd tegen MVV uit Maastricht.

Het bericht FC Den Bosch ziet punt in slotfase uit handen glippen verscheen eerst op FC Den Bosch.

| Aangepast: 15 september 2020 - 00:39
Delen:
Deel FC Den Bosch ziet punt in slotfase uit handen glippen naar Google+