FC Den Bosch boekt tweede thuisoverwinning op rij

Den Bosch Nieuws

Na de onfortuinlijke nederlaag in Breda stond er op dinsdag 22 september om 21:00 uur een confrontatie met MVV Maastricht op het programma voor FC Den Bosch.

Den Bosch startte het tweede thuisduel met een gewijzigde formatie ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen NAC Breda. Moreo Klas en Mulders vervingen Van Moorsel en Van der Heijden, die allebei geblesseerd waren afgehaakt in aanloop naar de confrontatie met de Maastrichtenaren. Het piepjonge middenveld, dat een gemiddeld leeftijd van negentien jaar kende, begon wat onwennig. MVV had de volledige controle over de wedstrijd en creëerde in het eerste kwartier enkele mogelijkheden. Een doelpunt bleef uit voor de gasten, waarna FC Den Bosch besloot dat het tijd werd om uit de schulp te kruipen. Rond minuut 30 leek Jizz Hornkamp het openingsdoelpunt binnen te gaan prikken. Het tegendeel bleek waar; de spits schoot van dichtbij een prima voorzet van Trotman rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Hierdoor zochten beide ploegen na driekwartier zonder te scoren de kleedkamers op.

Vanaf de start van de tweede helft nam de thuisploeg het heft in handen. Dik tien minuten na de rust resulteerde dit in de openingstreffer van Dhoraso Moreo Klas. De middenvelder, die zijn basisdebuut maakte, pegelde de bal van afstand onberispelijk achter keeper Lathouwers voor de 1-0. Amper zeven minuten later bracht invaller Bolsius de bal strak voor het doel van MVV. Ryan Trotman liep goed naar de eerste paal en zette met een knappe kopbal het tweede Bossche doelpunt op het scorebord. Het bleek de genadeklap voor de bezoekers uit Maastricht. FC Den Bosch kwam, op één mogelijkheid voor Deom na, niet meer in de moeilijkheden en had zelfs nog de score kunnen uitbreiden. Al met al een prima overwinning voor de Bosschenaren, waardoor ook het tweede thuisduel van dit seizoen winnend werd afgesloten.

Volgende week maandag (28 september) wacht een uitduel in Velsen waar de ploeg van hoofdtrainer/coach Erik van der Ven het opneemt tegen Telstar. Die wedstrijd zal wederom om 21:00 uur worden afgetrapt.

Het bericht FC Den Bosch boekt tweede thuisoverwinning op rij verscheen eerst op FC Den Bosch.

| Aangepast: 23 september 2020 - 02:07
Delen:
Deel FC Den Bosch boekt tweede thuisoverwinning op rij naar Google+